“Ya Allah ya Tuhanku, selamatkanlah perjalanan suamiku pergi dan pulangnya. Dekatkanlah rezeki yang suamiku cari. Kuatkanlah kasih sayang suamiku hanya padaku seorang. Bantulah suamiku ketika aku tidak mampu membantunya. Elakkanlah suamiku daripada teringin kepada apa yang Engkau tegah. Cenderungkanlah hatinya kepada apa yang Engkau perintahkan.”

15 March 2012

VENDOR yang SUPER DUPER BEST !!

[ Dengan Nama Allah yang amat Pemurah lagi Maha Penyayang ]
Assalamualaikum . ^__^
Rindu jalan2 sini. 
Tak upload pic lagi kan kan . haha. saje nak bagi u'olls tertunggu2. 
kejam bukan. -__-
Sudah sudah. 
Dell baru je lepas majlis disebelah Daus. Penat gile okay !
sampai berYB2 datang kat rumah Daus ni. Kire bapak dia nieh hebat gak lah.
Promote NY KATERING ler tu.
Baiklah.
Sebelum tu, Dell akan suggestkan mana vendor yang Dell sangat puas hati dengan hasil kerja tangan mereka.
tapi jap, nak cerita. banyak benda tak diingini berlaku. Bole kate pengantin stress laa. T___T Tapi itu kite tunggu entri lain okeh.
Dan antara vendor yang berjaya tarik perhatian Dell amat la sedikit berbanding Vendor yang Dell listkan kat SINI.


Memang banyak tak puas hati sangat2 dengan Vendor2 yang sedia ada . Nanti kite cerita yeay. sebab mood masih madu2 lagi. haha . tak de rase nak marah2 sangat. pheeewwww... (pandai marah ke aku ni??)


Jom kite cerita pasal item No. 1 (OP a.k.a OFFICIAL PHOTOGRAPHER)
 http://www.hafizudinhamdan.com/blog/ 
- BEST GILER !!
- Sporting
- Sempoi. (Macam member rasenya)
**Kesian dia sebab kena tidur kat bilik(rumah) tak de Kipas. Actually dia tak mesej Dell cakap tak de kipas, kalau tak dah lama Dell bagi dia tidur kat Hotel sebab mak cakap dah sedia bilik untuk dia. Dell ni mane la tau sebab bilik pengantin kat bawah. kesian gile kat dia.


Item No. 2 : MUA semasa Nikah (Perempuan)
http://makeuppengantinqaseh.blogspot.com/ 
- Peramah
- Jujurnya, mase trial makup nampak cam biase je . Bile betul2 makup masa nikah, Ya Allah, rase macam comel gile Dell (perasan T___T).


Item No. 3 : Cupcakes semasa nikah 
http://sweetheart-cakencookies.blogspot.com/ 
- Cupcakes super duper SEDAP!!! tapi lupe nak keluarkan, kesimpulannya, family Daus+Dell & Housemates je makan.


Item No. 4 :  MUA semasa Majlis Resepsi Daus (Perempuan)
 http://nhannbeauty.blogspot.com/
- Dapat apa yang dell nak dia makupkan. Series. Gojes gileerrr..hahaha 


Item No. 5 :  Inai semasa majlis nikah : 
https://www.facebook.com/pages/Diena-Henna-Arts/266758496677631
- Peramah giler .. and yang bestnya, mase ni terdesak gile panggil akak ni. Last2 inai sangat cantik  hasilnya!!
- dia main design je ape yang Dell bayangkan. Alhamdulillah, seperti diinginkan !
**kena pergi booth dia kat Plaza Alam Central. Nanti cerita kenapa jadi cam ni okay.


Item No. 6) Catering semasa nikah dan Majlis Daus : 
http://nykatering.blogspot.com/ 
- Daging Hitam nieh sedap gileee . Tapi tak makan pun . Ramai yang cakap SEDAP. 
**Sampai ada cakap " 1st time g kenduri orang beratur ada 2 barisan nak amik makanan "
**Alhamdulillah. Rezeki Ibu mertua yang masak. (malu2 panggil MAK lagi ;p)


Ini adalah senarai vendor yang memang Dell amat suggestkan kat korang !! Jangan PK pasal harga, tapi PK pasal kualiti vendor tersebut. 
Bawah ni pertama kali Dell masuk gambar sendirik !! ^__^ Jangan kutuk sangat. hahaha.




Jumpe lagi kawan2! ^__^
Yang Tulus Mulus,
Dell


10 comments:

  1. tahniah dell..cepat2 lah review..kitg seme xsabr ni..hehe..nk tgk picture :)

    ReplyDelete
  2. nk tengok gambar je.cepat sikit.! hahaha.. ;p

    ReplyDelete
  3. ha..tau takper..tak sabor nak tgu gambar..hehehhee

    ReplyDelete
  4. akhirnya...dell muncul jua..dah habis feeling madu tu nanti cepat2 ye review..hehe

    ReplyDelete
  5. hihi inai merah di jari ya. i keep waiting for your next love wedding story. :)

    ReplyDelete
  6. lama syaz x jalan2 ke blog org..smpai ada yg dh selamat kawen pon..tahniah ye~hihi

    ReplyDelete
  7. congrets puan dell....semoga bahagia....
    cantik warna inai tu..guna jenama ape ek?huhuhu

    ReplyDelete
  8. tahniah dik and thanks coz sudi promote butik akak...

    ReplyDelete