“Ya Allah ya Tuhanku, selamatkanlah perjalanan suamiku pergi dan pulangnya. Dekatkanlah rezeki yang suamiku cari. Kuatkanlah kasih sayang suamiku hanya padaku seorang. Bantulah suamiku ketika aku tidak mampu membantunya. Elakkanlah suamiku daripada teringin kepada apa yang Engkau tegah. Cenderungkanlah hatinya kepada apa yang Engkau perintahkan.”

15 May 2013

Kedai Dell

Assalamualaikum y'olls.
Update : Kerja kat tempat baru. Dalam proses training actually, tp takde kerja nak buat. Berblogging jela. -__-

Baiklah.
Tengok entri atas pun dah tau kan.


Kedai untuk Dell berniaga kecil-kecilan. Dalam masa yang sama membantu parents in law dalam perniagaan NY katering dan juga Monavie adik ipar (nak kawen dah budak ni)

Antara barang yang di jual ialah:
1) Shaklee Product
2) Pakaian & Aksesori baby
3) 2nd  pakaian XXXL
4) Monavie
5) Job2 make up atau barang hantaran

Dan akan bertambah produk dari semasa ke semasa.

Minat ni bermula semasa mengandung dulu.
Mula2 letak la nama KEDAI IBU DELL.
Tapi macam pelik sebab Dell ada juga jual barangan selain barangan bayi.
Shaklee banyak membantu Dell dalam penghasilan susu badan. Alhamdulillah setakat ni.
Dengan harapan nak membantu ibu2 yang nak menyusu bayinya secara ekslusif, Dell pun buka KEDAI DELL.
Belum officially lagi sebab Dell banyak nak kena update.

Untuk 2nd pakaian XXXL ialah baju Dell yang masa dulu2. Ada juga yang tak pernah pakai langsung dan juga baju masa Dell kecik dulu (haha, kecik la jugak).
Jadi Dell jual dengan harga murah. ^__^ Boleh kata banyak betul la jugak baju yang tak terusik.

Dan, Dell pun ada buat job2 make up atau pun barang hantaran.
Ini pun Dell buat disebabkan minat. Bukan secara serius. Alhamdulillah, kecil2 tu boleh laaaa.

Pakaian & aksesori masih dalam proses pencarian.
Insya'Allah. Doakan Dell sukses dan ada masa nak update blog2 ini.

Nak jenguk2 dulu, meh la .

1) Emel: dell.bizz@gmail.com
2) SMS / Call: 019-909 7313 (Dell)
3) Facebook:
http://www.facebook.com/KedaiDell
4) Blog Utama :
http://ceritabakalpengantin.blogspot.com/
 
 
Regards,
 
Dell

No comments:

Post a Comment