“Ya Allah ya Tuhanku, selamatkanlah perjalanan suamiku pergi dan pulangnya. Dekatkanlah rezeki yang suamiku cari. Kuatkanlah kasih sayang suamiku hanya padaku seorang. Bantulah suamiku ketika aku tidak mampu membantunya. Elakkanlah suamiku daripada teringin kepada apa yang Engkau tegah. Cenderungkanlah hatinya kepada apa yang Engkau perintahkan.”

03 May 2011

Belum prepare apa2 lg !

Salam. ahhhh . Dell baru je buka blog ni . :) saje tgk . dapat inspirasi dari sebuah blog yang hari2 masa keje dell bukak :

♥ Yuna & Heri ♥

Seronok sangat tengok blog dia sampai terasa nak buat sama. Banyak idea yang dapat dari blog kak Yuna nie :) tapi Dell akan lebih kepada yang belum buat ape ape preparation langsung . Macam biasa, setiap orang ada impian perkahwinan masing2. mcm tu juga Dell . Dan Alhamdulillah, Dell dah jadi tunangan kepada MUHAMMAD FIRDAUS YAHAYA. Family Dell & Daus telah menetapkan setahun sebagai tempoh sebelum melangkah ke alam ke perkahwinan . :) Jujurnya, Dell memeng tak sabar ! dan kiteorang pun cube menyingkatkan masa tu menjadi lepas raya. So, any preparation Dell belum buat langsung . Malah, kursus kahwin juga. Jadi, Dell pun melawat la beberapa tempat yang menyediakan kursus kahwin, Dell lebih suke nak cari dekat area rumah je, tapi bile tgk dekat Putrajaya menggunakan Hall ada Air-Cond, Dell pun suruh Daus ambil pakej di Putrajaya. Bukan demand, tp Si Daus ni cepat sangat berpeluh, malah dekat tempat sejuk pun kadang dia berpeluh . Jadi korang boleh tengok kat http://www.alshahir.com.my/ Dan harganya cume RM80 seorang . So, kursus kahwin adalah perkara pertama kami akan buat dan telah ditetapkan bulan 6 ni .  

P/S : Thanks Kak Yuna sebab bagi inspirasi yek. Nanti banyak maklumat Dell ambil dari akak punye blog . hehe .
.

1 comment:

  1. Hehe, sama-sama Dell!
    Moga persiapan majlis berjln dgn lancar k!
    Blog saya tu pun takde byk info pun, hehe.
    Teruskan berblogging!!! ^____________^

    ReplyDelete