“Ya Allah ya Tuhanku, selamatkanlah perjalanan suamiku pergi dan pulangnya. Dekatkanlah rezeki yang suamiku cari. Kuatkanlah kasih sayang suamiku hanya padaku seorang. Bantulah suamiku ketika aku tidak mampu membantunya. Elakkanlah suamiku daripada teringin kepada apa yang Engkau tegah. Cenderungkanlah hatinya kepada apa yang Engkau perintahkan.”

09 May 2011

Karnival Pengantin Lagi !

Pinn pinn. :)
yeaaaaahhhhh . FINALLY !
Dell pergi ke PICC Putrajaya bertemankan En Tunang .
Memang happening la . ade artis2 la sebab last day ! antaranya :

*Dafi*
*Ana Rafalli*
(xtau spelling betul ke tak name dia nieh)
dan beberapa artis lain . Tak kenal sangat lah sebab muke2 baru .

Tapi bukan nak cerita kehebatan artis2 la .
Yang Dell nak cerita ni tentang kehebatan Karnival ni . so, berjalan dari satu satu kedai,
semuanya buat Dell terbuntang mata nak memilih :
Photographer .
Semua cantik cantik .
:(
Tapi Dell & Daus prefer yang unlimited time . maknanya time tu tak kire pukul bape sampai kul bape. heee .
Al-maklumlah, bukan byk kali majlis majlis ni .

SEKALI SEUMUR HIDUP !

rugi kalau tak buat cantek2, esok anak cucu nak tgk, memberi ilham . chewaahhh .
So, Dell cume ambil template2 mereka je walaupun kebanyakan Photographer offer Pre-Wed Shoot.
Dell tak kisah sangat dengan Pre-Wed Shoot ni sebab sepanjang bercinta dengan En Tunang, terlalu banyak pictures Pre Wed yang tersedia ada.
so, kami ambil untuk membandingkan harga !

PENTING !

sebab wajib tgk bajet dan keaslian pictures.
heee . Daus tengok bajet, Dell tgk kecantikkan gambar. So, nak tak nak kami kena gabungkan kedua2 nie dan masih lagi hendak memilih antara dua photographer sebelum memilih .
tak nak cite pasal photographer dah .
Yang wat Dell teruja ialah :

*PERSANDINGAN*

Klik pic untuk tengok laman web . Thanks Liyanaa.com.

Sperti tgk kat *Our List~ : Dell mengimpikan perkahwinan bertemakan
JAWA !
So, Dell tanye la satu tempat nie. wah . Dia boleh sediakan sebab dia cakap kami ni Bakal Pengantin UNIK .
OMG !! Teruja dan Teruja  !
Pelamin yang ada latar belakang Pre Wed Pic kami pun dia wat . ngeeeee .
Hand Banquet pun Dell request bunga hidup pun dia ada !
Daus setuju . hahaha . Sayang kat kau, B !
so, Dia suh Dell datang untuk fitting baju. Buat masa ni lum sempat lagi nak g . Kena datang awal sebab Dell pilih kaler KRIM+HITAM . Mereka nak tempah .
So, Dell sendiri tak ingat ape name butik tu. Nanti esok Dell edit ye sebab Template semua kat rumah, maklum lah updated blog pun dekat Office (Lunch Hour) ! Jangan curi tulang okay !
ngeee.
Dell teruja sangat sebab banyak gile jumpe ape Dell nak dalam impian perkahwinan ni . heee .
Ade satu cerita nieh, tapi jangan bgtau En. Tunang ye .
Dell jumpe BEKAS KEKASIH LAMA ! Benci benci . sob sob .
kenapa time nieh kena jumpe . haish ! nasib cinta kat En Tunang dah kuat dah . kalau tak mahu pecah hati macam dipijak-pijak . huahahaha .
Lawak lawak .
Janji dia bahagia camane Dell bahagia dengan EN DAUS !


No comments:

Post a Comment