“Ya Allah ya Tuhanku, selamatkanlah perjalanan suamiku pergi dan pulangnya. Dekatkanlah rezeki yang suamiku cari. Kuatkanlah kasih sayang suamiku hanya padaku seorang. Bantulah suamiku ketika aku tidak mampu membantunya. Elakkanlah suamiku daripada teringin kepada apa yang Engkau tegah. Cenderungkanlah hatinya kepada apa yang Engkau perintahkan.”

25 October 2011

INAI di hari DELL & DAUS ;D

Salam Salam B2B and lovely readers .

How are you ? 
haha . speaking2 lak Dell nieh . 
*wink wink*
Well, Dell busy dan ape pun semakin busy. 
(padahal setiap kali post baru selalu cakap busy.) 

Baiklah. 

mari kite terjun pada entri kali ni . 
Kasi panas sket pada B2B yang tengah cari info pasal Henna. 
Tapi sebelum tu, Dell nak bgtau, entri ni berkenaan Dell je sebab bile ade yg mule bercerita hukum hakam memakai inai ni . 
BAHAYA
nak cakap sal ni sebab Dell sendiri tak berani nak buat kesimpulan .
Dell sendiri pun B2B yg cume nak memenuhi impian sendiri je .

IMPIAN PERKAHWINAN lah katakan.. 

*sekali seumur hidup*

sape setuju angkat tgn cepat !! 
haha . tak lah . tgglkan komen lah kan . ;D

Okay lah .

Cerita sal majlis . Dell telah pun menempah Henna untuk majlis pernikahan je. 


Jeng jeng jeng!!

mesti ade "je" kat blakang ayat tu . 
Sambung bace bawah jap lagi tauuu . 
Dell nak cerita tentang Henna pertama ni dulu .

Yang untuk pernikahan, Dell telah mengambil akak Norish.


DUA TONE HENNA
Price :RM 120 
Book/Deposit : RM30 (done)
Color : MERAH +MAROON


**

Pengantin perempuan:

*Atas Kaki ,
*Atas Tangan ,
*Telapak Tangan
*kuku kaki & tgn (full cap)
*pengantin lelaki - 3 jari



Hah . 
tak tahu lah sebenarnya ape tapi masa call tu dia cakap kaki dan tangan full . 
Dell copy je dari blog dia . 
Jadi, dah lengkap dah untuk inai pernikahan sahaja.
dan cerita lagi . 
macam ni, Dell punye majlis gap seminggu dan seminggu . 
Disebabkan itu juge, Dell kena la amik 2x sebab nak amik 3x tu, 



1 majlis tu dekat johor, 

jadi Dell amik lagi masa majlis di sebelah Daus. 
Dell jumpe la 1 FB ni :



Gambar memang SUPERB !


 haissshh . jatuh cinta la . serius . lawa dan menawan . 


U'olls suke bole tekan name dia dan book skg sebab 2012 punye date dia dah ambil booking. CEPATT!!

Bawah ni gambar dari Kak Sheema ni .



Lepas tu apa lagi . mule le bermukadimah dgn dia dalam muka buku. 
Dia promote satu lagu Henna artist dan nak tahu sape .


Dell add dia, tapi dia tak approve . 
mule la pk bukan2 . antaranya pk bukan2 tu mestilah sombong . ceh ceh . hahaha . jangan pk camtu u'olls, bersangka baik lah tau .
Dell pun msg dgn akak Shemma ni, ngadu la konon2 . pirrraaahhhh .
 cakap akak diena tu tak approve FB . 
Amboi panjang tol nak cerita kan . bace la ye . info nieeee .

Baiklah.

Dell masa hari ahad tu, ade jadi sukarelawan dekat IRM. saje2 sukarela p tolong anak yatim dgn houzemate tercinta .

Iklan jap !!

AZIE, FIZA & PIJA 

Thanks u'olls . korang houzemates terbaik yang aku penah dapat !!
sayang korang sebab teman pergi **
Dengan semangat berkobar2 beli chikedish sampai sesat cari sebuah kedai borong gula2 kat rawang (dpt info dari seorg b2b)
 & dapat nasi lemak free dari Mak Daus sebyk 50 bungkus untk 40 anak2 yatim . 

Then, mase tgh kemas2 tu, tibe ade la sorang akak ni.. dia cite la dia wat henna untuk uma org kawen,
rupa2nya akak Diena ni. kecik je dunia kan . haaaaaaaaaaa . 
ape lagi, bercerita la sakan kiteorg . dan dia pun cakap cam ni :

AKAK BOLE BAGI HARGA KAWAN2. NANTI CONTACT AKAK KAT FB ATAU AMBIL CONTACT NUMBER !!

Murah rezeki akak ni kan ?

SUKE SUKE !!
ALHAMDULILLAH..

Dia pun bagi la contact number dia dan kiteorang keep in touch kat FB . 

Dell book date 11.03.2012 dengan Kak Diena ni .

BTW, Dell design sendiri lukisan Henna . nak tau ? RAHSIA dulu !! ;p

Bawah ni pic henna akak Dienna .



nnt dell cube amik gmbr mase kat IRM tu n upload dan update lagi ~~

P/S : thanks kak dan tengah belajar kawal mood . maklumlah panas baran. kena ubah sebelum kawen . :)

Jumpe lagi kawan2 !!


5 comments:

  1. walaweyhhh...i like inai,berinai,pakai inai,bau inai,pokok inai..hahahaha...tp as pakai full cap jer..tak der kerawang..:( padahal kalo g jalan tar tu mesti buat inai dgn auntie india kt situ.
    inai pe dorg pakai smpai kering jd wane pepel tuh?

    ReplyDelete
  2. cantik.. tp saya lagi suka inai pokok.
    nak jugak buat lukis inai2 ni tp mungkin yg simple2 aje kot~

    salam perkenalan ye~

    ReplyDelete
  3. dell...mana henna yg jhr nya? smua kl je. sob sob sob...

    ReplyDelete
  4. Dear Asfiza : Dorang pakai inai pakistan kot . tak tahulah sebab yang tu design 2 tone. :D
    Dhira : mmg simple cantek . ade yang suke penuh ade ta. BTW, salam perkenalan dear . enjoy reading ye.
    Cik nurul ain : Dell pun ngah cari, once Dell tahu, Dell let u know sebab majlis kat segmat pun dalam proses nak cari atau tak. tu tak konfem tp nak wat survey dulu. :D nnt checkout blog okay dear. :D

    ReplyDelete