“Ya Allah ya Tuhanku, selamatkanlah perjalanan suamiku pergi dan pulangnya. Dekatkanlah rezeki yang suamiku cari. Kuatkanlah kasih sayang suamiku hanya padaku seorang. Bantulah suamiku ketika aku tidak mampu membantunya. Elakkanlah suamiku daripada teringin kepada apa yang Engkau tegah. Cenderungkanlah hatinya kepada apa yang Engkau perintahkan.”

28 October 2011

Make Up & PELAMIN ;D

Salam B2B and hello semua !!

Mood : Dah OKAY !! 
thanks yang ambil berat ye u'olls . semakin sayang dan cinta kepada anda semua . ececeh . ayattt bodek la tu . maaf lah, penulisan Dell ni bukan betul sangat dan bagi menjamkan penulisan Dell, Dell cube update dan jalan2 kat blog korang . sape nak Dell jalan2, dropkan link kat Dell ye ?? :D

Eh, VroooOOmmm VRoooM .. 

Cerita kat satu majalah ni, tak silap Dell majalah NUR
Dalam majalah tersebut menyatakan persediaan sebelum majlis .
Nak tahu tak ?

SEKURANG2NYA SETAHUN UNTUK PREPARE EVERYTHING..

Bukan nak menakutkan sape2 tapi Dell rase 6 bulan dah cukop sebab banyak benda nak kena book .
Sebagai contoh : Kite selalu amik mak cik minah sebagi tukang masak event2 . konon2 lame kenal dan tak beritahu dia awal2 . last2 ag seminggu majlis baru bgtau . eh, dah ade org book dia . 
mane lak nak cari tukang masak kan .
Kesimpulan : booking 6 bulan katering sebelum .

Baiklah . 

cerita sal booking je kat atas ni . merapu2 je kan . ^____^ 

Dell nak cerita sal entri kat ats ni . Dell mase tu tengah cari la orang nak makup and wat pelamin impian macam kat sini. Kebetulan masa tu kite semua menyambut hari yang mulia . :D 
dan buat la perjumpaan bersama kawan2 sekolah lama g beraya. 
tibe2 terkeluar cerita seorang teman lama yang mengandam sebab Dell survey cari make up kat johor and pelamin & semua lah yang berkenaan .

Wah . seronok la jumpe teman lame ... 
Dell pun pas balik beraya mase tu, terus cari FB dia . 
ADD dia , tapi dia konon2 sombong tak mahu approve. 
Then Dell amik inisiatif lain hantar msg dan dia pun approve keesokkannya .
 (Kalah artis nak add dia kena bagi msg..ahaha) ;p 
Lepas dah lame tu.. kami pun berinbox dan dia minta kontek number .
 Dell pun msg la dia . 
dan sebab gopoh sangat (tgh kerja
mase tu gak Dell call sebab nak tau info sal andaman dia buat.
Mmg terbaik lah sebab dia ikot bajet pengantin . 
Konon2 Dell macam berlagak, cakap la bajet tak kisah 
(padahal kisah, haha.. oii, aku nak tau murah2. diskaun k . ;p) .. 
asalkan dapat pelamin yang Dell nak dan makup cantek . ;p 

Jadi, lepas dah bape hari tu, Dell booking date 03.03.2012 sebanyak RM50 sahaja sebab mase tu berebut dengan customer dia yg lain nak date tu juge . haha . hangiiinnnnn aku ! ;p

dan dia dah pun booked date tu untuk Dell.

Berikut adalah request dan package Dell mintak .

** Pelamin (kerusi/bunga pahar/pintu gerbang..etc) tak tahu lah ape ade dalam pelamin ni.. tapi macam Dll mintak. Dia boleh buat . hihi . nak tau camne ? Klik sini
** Make up.. Dia ada sepanjang majlis.
** Baju persandingan (baju baru lahhhh ) design sendiri . tapi dia wat.
** Pakaikan tudung,,
** Baju nikah dia wat pada 25.02.2012
** Baju belah lelaki  pada 11.03.2012

Dan kalau U'olls nak tahu, Tema Dell KELABU+PUTIH..
Tapi PENGANTIN SAHAJA KELABU+HITAM
dan belah Daus ialah KELABU+BIRU..

Dan jeng jeng jeng !!

Baju pengantin mase Dell tu (HITAM+KELABU) akan digunakan balik untuk majlis Daus dan akan ditambah kaler biru oleh kawan Dell ni .

JIMAT BUKAN ?? ^___^

(alaaaa, majlis jauh. bukan tahu pun kan) haha .

okay lah . penat bercerita. ni kawan Dell dengan baju yang dia design sendiri . 









LAWA kan dia ? Panggil je MieMie Alya. 
Korang yang ade di sekitar Johor dan paling dekat MUAR, boleh panggil dia . (promote ko ni, bg diskaun la eh kawan) kuiiikuiikuiii. ;p


dan nak tahu, 
Dell suke bile dia makup sorang perempuan ni .  
lawa sangat . tgk ye .

BEFORE :


AFTER:


SUPERB kan kan kan ?
Alhamdulillah.. tak salah pilih dia .

ngeh ngeh ^___^

Baiklah. 

Jumpe lagi !!


P/S : Jumpe ISNIN ye kawan2 . tak online la cuti2 sebab nak g EXPO Pengantin kat SACC pada 28-30 OCT 2011. Cari doorgift . :D

9 comments:

  1. cantiknya dia mekap akak tu dell...lawa giler..berubah sgt2 muka..nasib as jauh..

    ReplyDelete
  2. As:lawakn? Hehe.untungla.
    Dhiera:lawa kn. Dia lebihkn mata kita.
    Nora:for sure.ahd bru p.tp jln jammed. Org tgk bola sabtu ni.

    ReplyDelete
  3. tu la dell.
    btw, kita tag dell taw

    http://dhiera-nak-kahwin.blogspot.com/2011/10/tagged-from-miss-ika-dan-miss-yana.html

    ReplyDelete
  4. cantik make up. hehe

    Ko nak kawen dgn aku,Daus~♥? <---- this is sangat cool ok. hehe

    me, b2b from johor.
    share link jom,
    http://sotheliliwedsthebee.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. dhiera : haha . thanks btw. nnt Dell buat lunch kang. :D
    Miss ika : thanks ya . da follow babe. :D thanks following and keep in touch ya . ^__^
    btw, keep updating for Johorian . :D

    ReplyDelete
  6. Good luck Dell. Semoga semuanya berjalan lancar. Model baju pengantin tu lelaki ke perempuan? huhu.

    ReplyDelete
  7. LydSunchine : Thanks Dear . harap2 la . HiHi . Perempuan . lawa bukan ?

    ReplyDelete