“Ya Allah ya Tuhanku, selamatkanlah perjalanan suamiku pergi dan pulangnya. Dekatkanlah rezeki yang suamiku cari. Kuatkanlah kasih sayang suamiku hanya padaku seorang. Bantulah suamiku ketika aku tidak mampu membantunya. Elakkanlah suamiku daripada teringin kepada apa yang Engkau tegah. Cenderungkanlah hatinya kepada apa yang Engkau perintahkan.”

01 November 2011

Tagged by Ms Dhiera & Ms NurulAin.


Salam B2B , follower and readers !! ^___^

Well . Entry ni for those people yang telah tagged Dell dalam blog mereka. Nak tak nak kena jawab la . haha. Dan u'olls kena bace rulez before buat cam ni okay ! ^__^ 

1.You must post these rules.
2.Each person must post 11 things about themselves in their journal. 
3.Answer the questions the tagger set for you in their post. And create eleven new questions for the people you tagged to answer. 
4.You have to choose 11 people to tag and link them on the post. 
5.Go to their page and tell them you have tagged HIM/HER 
6.No tag back! 
7.No stuff in the tagging section about " YOU ARE TAGGED IF YOU ARE READING THIS" YOU LEGITIMATELY (a.k.a REALLY, TRUST, WITH ALL HONESTY) have tagged 11 people.  

Ini adalah 11 soalan dari Ms Dhiera ~


1. Kamu suka dikenali dengan nama apa?
Dell . But actually Dell suke name penuh je . hihi. name penuh tu rahsia . ;p

2. Kamu berasal dari mana (spesifik ye)?
tu. ade kat blog at the top sebelah kanan.. 
3. Perkara apa yang korang suka buat?
Dell suke sangat edit2 ni tapi ta de basic . yuhuuu. amek google, edit je . Dalam proses sambung belajar dalam bidang ni .

4. Apa sebab kamu berblog?
Before this Dell ade blog tentang kekasih (skg tunang) ^__^ disebabkan nak tambah kenalan dan juge Dell nak cari info kawen supaya tak hilang, Dell wat satu bagi mengingatkan Dell ape perlu dilakukan . (jawapan kena skema k, haha)

5. Komen sikit tentang blog saya?
Same la blog kite background dia . putih+suci . haha .

6. Jom kita gather nak?
For sure dear . ^__^

7. Any suggestion tempat yang sesuai kalau kita meet up?
haisshhh . Tanye Dell plak . (failed la sal tempat2 ni)

8. Facebook dengan blog mana lagi korang suka?
Dua2 kot . YYyyYyyy ? because kat dalam blog Dell lebih senang bercerita tanpa melihat muke . Kalau FB dapat jumpe kawan2 . haha .

9.  Korang dah kerja ke masih belajar?
Curi2 ni update lunch hour kat office . ;p

10. Korang selalu berblog masa di ofis ke dekat rumah?
jawapan no 9 pakai balik ye Dhiera . ^___^

11. Wedding blog mana korang suka terjah?
Setakat ni semua den suko ni haa (mentang N9 monang dah ni)

Ini pula from CikNurul Ain ~

1. berapa tinggi and berat korang? MESTI JAWAB TAU. hahaha (gelak jahat)
hahaha . tak mahu jawab . ;p 

2. apa yang korang insecure pasal diri korang 
(gemuk ke, muka tak flawless ke, pendek ke, apa-apa je)

YAKIN. Saya dah lawa . (boleh jawab camtu?) haha.

3. korang kerja bidang apa? and bakal suami kerja bidang apa? hehe.

Kuli boss . dia cakap , sy menulis trengkas . haha . Daus sy keje kat site.

4. pernah tak korang terdengar orang kutuk korang dengan pasangan tak sepadan belakang korang? ce cerita sikit kalau pernah.

Haha . pokakkan telingo ja den raso. (dlm hati: dorang jeles tu...^__^)

5. apa tema wedding impian korang?

Act, merah darah oh, but ade orang gile telah merampas impian tu dan for sure la kena tukar sebab nnt tunang sy ingat kat budak tu .. (ape?? rahsia)

6.apa tema actual wedding korang (kalau lain dengan impian lah. kalau sama, skip je)

Kelabu+Hitam+Putih
Pengantin : Hitam+Kelabu
kesemua: putih+kelabu

7.apa pengalaman paling mencabar masa buat wedding preps ni?

haha . benda same kot pada b2b lain . DUItttTTT..

8.setakat ni, ada tak vendors or apa-apa regarding weddings yang korang dah close deal tapi regret gila-gila, kalau boleh nak reverse masa?

Ade kot. haha . 

9. setelah buat wedding preps ni ada berminat tak nak ceburkan diri dalam bisnes berkaitan weddings (supply doorgift ke, printing services ke, bridal ke, photography ke...)

Semestinya . siap nak sambung blaja lagi .haha . gara2 dah kemarok .

10.secara jujur nya, mana yang korang beratkan buat masa ni? persiapan wedding ke persiapan selepas wedding macam rumah ke, perkakas rumah ke. JUJUR ye? 
Dua2. Alhamdulillah, lepas wedding telah pun selesai.

11.apa harapan korang terhadap majlis korang dan perkahwinan korang.
Harapan : lepas nikah, hujan turun . dan mase reception . keadaan mendung je . heee . Daus cepat peloh . masam je nanti. Sorry B !! ;p

Dan ini adalah 11 soalan dari Dell.

  1. Korang lebih suka pakai kebaya atau gaun masa reception ?
  2. Camane cara “dia” lamar korang ?
  3. “Dia” selalu tak buka blog korang dan pastu hantar mesej “terharu bace blog awak atau sbgnya” ?
  4. Ada tak vendor mane2 yang korang amik, janji macam2 mase nak berbuat jualan, tibe2 pas habis bayar/deposit, dia cakap ada perubahan package lepas tu ?
  5. Dugaan paling hebat sepanjang bertunang/bercinta ape ? cite la sket kn kan ?
  6. Korang rase ambil package atau amik asing2 lebih memuaskan hati ?
  7. Kadang2 korang gelak sorang2 tak bace B2B lain punye blog ?
  8. Ape panggilan manje untuk korang dan “dia” ?
  9. Korang nak kekalkan panggilan manje tu lepas dah jadi laki bini nanti atau tukar jadi “Abang”?
  10. Bagaimanakah ayat yang selalu jadikan doa supaya hubungan korang dan pasangan kekal ?
  11. Korang rasa korang nangis tak saat bergelar isteri dan menjadi milik dia selamanya, didunia dan Insya’Allah di akhirat ?

11 orang yang Dell nak tanye soalan ni. Jawab jgn tak jawab.


Baiklah . Sudah . ^__^ Jawab ye kamu semua . hihi .

Salam salam .


4 comments: