“Ya Allah ya Tuhanku, selamatkanlah perjalanan suamiku pergi dan pulangnya. Dekatkanlah rezeki yang suamiku cari. Kuatkanlah kasih sayang suamiku hanya padaku seorang. Bantulah suamiku ketika aku tidak mampu membantunya. Elakkanlah suamiku daripada teringin kepada apa yang Engkau tegah. Cenderungkanlah hatinya kepada apa yang Engkau perintahkan.”

04 November 2011

Checklist booking :D

Oh salam salam b2b !
^__________^
Terima kasih sebab masih lagi sudi baca blog Dell ni .
(mood : tak balik kampung. T________T)
HuuHuuuuHuu
Baiklah . 
Dell masih lagi demam dan agak lemah sedikit sebab demam sambil kerja . 
(B, kua dengan kawan2 dia, lupe kat aku tengah kelaparan kan T____T )

Y___________Y

Di Jumaat yang indah ni, walaupun hujan, bersyukurlah Dell masih bernafas dan dapat meneruskan misi 03.03.12 dalam blog yang akan menambah keterujaan Dell terhadap impian nieh ! 
Yeah !! 
(semangat entah ape2)
Dell tak mahu cerita panjang .
Kite teruskan checklist ape yang dah booking okay .
MISI 25.02.2012
  • * Make Up Artist a.k.a MUA *
  • * Catering *
  • * Baju nikah *
  • * Photographer *
  • * Inai (Henna) *
  • * Hand Bouquet *
  • * Flower girls - 4 *

MISI 03.03.2012
  • * Pelamin *
  • * Baju Sanding *
  • * Catering *
  • * Kanopi + Meja + Kerusi *
  • * Meja Makan Damai *
  • * Make Up (MUA) *
  • * Pintu Gerbang + Bunga pahar *
  • * Photographer *
  • * Flower Girls - 8 *
  • * Flower Boy -1 *

MISI 11.03.2012
  • * Baju Sanding *
  • * Catering *
  • * Canopy *
  • * Inai (Henna) *


FYI.. 
Dell banyak gune balik items mase solemnization for reception.
Antaranya :
  • * Hand Bouquet - ketiga2 majlis
  • * Kasut - Ketiga2 majlis
  • * Photographer - Nikah and Majlis Dell
  • * Baju nikah dibuat orang same untuk reception


Baiklah . sekarang baru 4 bulan . dah masuk 3 bulan nanti, kena setelkan full payment.

dan list bawah ialah senarai tengah pening nak cari.
  • * Doorgift - Solemnization - reception 
  • * Candy buffet
  • * Cake
  • * Kasut
  • * Veil + tudung
  • * Baju flower girls - 8 pasang 
  • * baju parents and future in law
  • * baju siblings during reception
  • * baju Makcik2 
  • * Segala borang2
  • * Upah tok Kadi . wali by Ayah .
  • * Segala ape yang di sebelah Daus punye
  • * Karoke
  • * Kompang
  • * Kad kahwin


Banyak kan belum sedia lagi ? haha . boleh wat tak tahu je .

Y___Y

Btw , still memerlukan orang boleh buat makan damai/ makan beradap.

tata semua !! Jumpa hari Selasa & 
SELAMAT HARI RAYA AIDHILADHA.

4 comments:

  1. banyak juga dah siap tu~ saya pun tak tahu nak suggest untuk makan beradab sebab dell dekat johor. good luck ye dell dan selamat hari raya aidiladha!

    ReplyDelete
  2. hai dell..wahh..nak dekat dah..dup dapp..dup dap.hehe..tarikh cantek kan?bestnye...insyaAllah..tinggl sikit je blom siap tu..ujung tahun ni msti dah settle sume..trust me!:P
    owhhh.lupe..salam Aidil Adha..:)

    ReplyDelete
  3. wah.. boleh dikatakan byk yg dah booking yer.. kiter punyer reception dalam bulan yg sama :)

    ReplyDelete
  4. Dhiera : sob sob . ade pertukaran sedikit la dhiera. tak buat majlis kat segamat kot . Salam berkorban . ;p
    Aja : haha . dekat tak dekat sangat lerrr. ni pun tengah pening nie. banyak tak buat .
    Mimis : hihi . same eh . bole share leeee . :)

    ReplyDelete