“Ya Allah ya Tuhanku, selamatkanlah perjalanan suamiku pergi dan pulangnya. Dekatkanlah rezeki yang suamiku cari. Kuatkanlah kasih sayang suamiku hanya padaku seorang. Bantulah suamiku ketika aku tidak mampu membantunya. Elakkanlah suamiku daripada teringin kepada apa yang Engkau tegah. Cenderungkanlah hatinya kepada apa yang Engkau perintahkan.”

16 November 2011

Wedding Shoe. ;)

Assalamualaikum w.b.t.
^__^
Maaf lame tak update. busy .
But now, UPDATED !
YaaaaHhOooooo !
Btw, its getting closer now . T___T
Ape lagi, Dell mule menggelabah ! Takot lah . berat tanggungjawab tu . 
U'olls ? Dah ready ? *__*
Entri ni Dell nak cerita sedikit pasal alas kaki yang akan membuat para tetamu melihatnya . 
Maybe ramai yang pentingkan harga. mahal lah. apa la .
But for Dell, the QUALITY . tak kisah laaa mahal sedikit, janji tahan lame dan SUPERB cantek .
ramai gak cakap, baik sewa je, sekali seumur hidup, tapi Dell ? Nak pakai gak . mane tau every year, ulang tahun perkahwinan boleh pakai . ingat balik memori kasut tu . kan kan ? hehehe . Y______Y
Baiklah.
Cerita pasal kasut ni, mesti cantek pakai high heels . hulamaak . silap2 Daus pendek di masa majlis kami kelak . kekeke . B, murah rezeki kan org pendek2 ni ??
tapi tapi....
Dell tinggi !
T_______T
173cm kot . Sape lak nak bagi pakai tinggi2. Tunang 179cm . 
Kalau Dell pakai dalam 3 inci tu, dah same tinggi dah kot ??? Mungkin ?
Alasan :Dell sakit kaki pakai kasut camtu. Tak biase ! Walaupun belajar dulu amik course kesetiausahaan dan diajar cara penampilan, 
Dell tetap tak pandai ! 
Orang g kelas pakai cantek2, tp Dell, pakai cam org amik course accounting. T__T
So, mesti kah pakai wedding shoes tu tinggi ??
Kredit to : Pakwe Google

Tak pun gaya melayu cam ni ? alaaaa . yang muncung tirus tu ?

Kredit : Google 

Details below adalah kasut yang Dell nak pakai pada majlis pernikahan/Persandingan
  • Color : HITAM
  • WEDGES shoe !! (harus)
  • Tak de tali belakang tu.(ringkas)
  • Simple

Macam bawah ni :
Kredit : Encik Google 

 LAWA kan ? tapi ta de belakang tu . tkar kaler hitam . bayangkan !!
CANTEK !! T____T

Dell telah pun menggunakan incik google, dan jumpe web JIMMY CHOO
^__^
Yes, superb ! harga boleh tahan, quality terbaik !
jom kite tengok. 






Kredit : Google & Jimmy Choo

Dell amat meminati corak yang ada bunga atau pun jarang2 cam kain lace tu . Yang ada bunga ros atau kelopak bunga/manik memang sangat nice dan buat seseorang tu nampak lembut . kan ?
Dan untuk sedia maklum, kaki Dell size 9 okay ! 
Besar bukan ? so, jangan harap lah nak amek sekali dengan mak andam .
haha . T___T
Dan bagi yang bersize besar, Dell suggestkan u'olls wat kat 
Harga : RM160 perpair. (maybe tengoklah material dia camane/request*tak pasti)
Contoh Gambar yang dia ni wat.




Dan awal bulan depan, Insya'Allah, Dell order kat dia dan bank in sekali .
Yeay ! 
Selesai sudah .
Jumpe lagi kawan-kawan ! ^__^
Jangan lupe u'olls, pilih yang bersesuaian and selesa . Jangan sebab nak cantik, pakai kasut cam nak patah kaki! T___T ada pengalaman !


Mood : survey bulan madu lagi, and tengah pk nak wat hand bouquet sendiri . Tunggu...

11 comments:

  1. cantik! kite pun nak pakai wedges je nanti!
    kasut dari nawal jes pun cantik2~

    ReplyDelete
  2. dell..

    kite same la..
    ade mslh tggi dan kaki panjang..

    sangat dilema nk pakai kasut ape nnt..
    tp syda blasah je kasut tinggi..

    sedih ok jd org kaki size 9 or 10..
    kasut muncung2 tu jgn harap la ade size!

    ReplyDelete
  3. cantik! suke sangat dengan yang putih ade rosey tuh..nampak suci .

    ReplyDelete
  4. very nice...hehehe

    pls follow my blog

    http://nabilaconer.blogspot.com/

    tq

    ReplyDelete
  5. dell!!!seriously aja sangat suke white shoes yg ada munge2 kat tepi tu...owh..owh...gojes sgt2..

    ReplyDelete
  6. skrg ada promosi kat kat YMS.. so order cepat2..hehehe... btw, kaki kita sama saiz..kekeke~

    ReplyDelete
  7. dell, kasut dia memang semua nya rm160 ea? macam berbaloi je. lelaki pun sama harga~

    ReplyDelete