“Ya Allah ya Tuhanku, selamatkanlah perjalanan suamiku pergi dan pulangnya. Dekatkanlah rezeki yang suamiku cari. Kuatkanlah kasih sayang suamiku hanya padaku seorang. Bantulah suamiku ketika aku tidak mampu membantunya. Elakkanlah suamiku daripada teringin kepada apa yang Engkau tegah. Cenderungkanlah hatinya kepada apa yang Engkau perintahkan.”

27 December 2011

Hampir POSTPONE wedding ;(


Salammm . 
Dear B2B, Silent readers & Followers,

RINDU Giler nak update. heeeee . Baru balik bercuti dari Kuantan ! Sekarang kulit dah merah and bakal menempah kulit bersawo matang tapi pada muke dan tangan sahaja ! T____T 
sape nak tempah kulit ni dari Dell. amek ah . Dell tak mahu . wuwuwuwu.
Baiklah . 
Tinggal lagi 2 bulan 1 minggu je lagi . dan KAD belum tempah, belum cari . dan macam Dell bgtau, benda terakhir yang akan Dell buat . Orang cakap 3 bulan sebelum kena order dah kad kawen, tapi Dell ?? T___T
Cerita punye cerita, Dell gaduh besar dengan Daus . 
Kenapa ?? 
Pada dia, benda simple . Tapi, pada Dell, agak besar la gak . SETAHUN Dell bina impian ni and berkongsi dgn u'olls hampir 6 bulan dkt BLOG ni, tapi dia ..dia ... dia ... T___T (dah start nangis...)
BUAT ENDAH TAK ENDAH !!!! 
sume Dell yang kena buat sendiri. Gara2 amik cuti pada Jumaat lepas, nak buat HIV Test dan tibe2 datang, kena buat appointment dulu dan nak tahu ape pihak hospital cakap ?? buat hari Rabu nanti~
BENGANG GEGILER ~ 
dan FYI, Dell cuti dah tak banyak . memang tahun depan ada tapi Dell nak bawak pada bulan 3 nanti . Dell dah inform Daus, buat survey dulu . Last2, tak pegi buat HIV test lagi . T___T
Mengamok giler pada hari tu gak . Seharian diam, tak cakap dengan dia . Sampai bole tido dalam kete even dgr dia menangis pujuk Dell . Tapi Dell dah sakit hati sebab dah acap kali suh dia TAKE NOTE !  Sampai Dell dah ilang sabar, Dell cakap Dell tak mahu kahwin dengan dia !
Nak tanye, memang lelaki bile nak dekat, lagi dia serah kat kite bulat2 ke ?? atau 
Kena remind tiap2 hari sampai berbuih mulut ?
Sebab kecewa sangat2, Daus bawak Dell cari benda lain kat KL. Dell memang dah takde mood. Diam je sampai la ke rumah. Dan pagi tadi, buka email . satu email . daripada dia . Terharu sikit. (T___T)


Korang nangis tak bace ni ? ape Dell patut buat ??
T____T

16 comments:

  1. hye dear.. dell, i btl2 terharu dn rse nk menangis bce email tu.. sweet sgt bakal suami kamu.. kamu sbr la ye.. xslah kalu slaing memaafkn satu same len.. dell, i rse u ptt maafkan die.. pape pn die bakal suami u yunk..
    take care ye dear.. :)

    ReplyDelete
  2. hye dell. terharu nye baca email tue. sweet sangat.
    be strong dear. tunang kita pun mcm tue gak. sabar ar ekh. :) lelaki memang macan tue. kita kena remind sentiasa sampai mulut berbuih ar. hehehe.

    ReplyDelete
  3. hi dell..dear..pape pun kamu beruntung..die agak mudah utk rasekan ape yg die rase perlu..btw..lelaki mmg la kurang peka hal2 ni..kene listing pd diorg ape yg kene buat..bkn smua lelaki proaktif utk bertindak dahulu dr kite(pmpuan) so..hope dell tabah..tp die sgt sygkn dell..cuma dell perlu la tlong dier k.. bye dear.. ;)

    ReplyDelete
  4. dell..
    dalam tempoh sebegini mmg banyak benda nak fikir. Perlu sabar.. nnt bila dah berumahtangga ada byk la reminder yg kita perlu buat utk suami. so lebih baik praktis skrg.

    ReplyDelete
  5. biase la dear.. memang lelaki cmtu..i ngn mr lebah pon gaduh2 je bile discuss pasal kawen..hiashh..

    ReplyDelete
  6. dell, sabar ye..ternyata daus syg dell..cuma daus ni maybe jenis yg krg alert n sensitif..so skrg dell dh sedarkan dier sbnarnye..kte yakin pasni dell mntak tlg pape pon dier sanggup buat..chill k;)

    ReplyDelete
  7. lelaki ni ada mcm2 jenis..ada yg terlalu kisah..ada yg xkisah..kalo dia xkisah bkn bermakna dia xnk kawen..mungkin dia lebih percaya awk bole buat..sbr k..ujian org nk kawen tu...

    ReplyDelete
  8. awww.. terharunyaa!
    ekceli awk untung la dell sbb tunang awk jenis mcm tu. ucapan dia aje buat sy terharu, mngkin sebab tunang saya jenis keras2 ego.. x romantik. hehe.. apa2 pun sememangnya dr yg sy dengar, lagi dgn nak kawen lagi mcm2 dugaan. hope dell bersabar ya. tenang2kan diri. :)

    ReplyDelete
  9. laaa...jgnla mcm tu..

    maafkan je la dier..
    kesian dier...

    dell kene terima seadanya dier tau..
    dah kahwin lagi kene banyak sabar..
    n mcm2 keburukan dier yang kiter x pernah jumpe sebelum kahwin akan jumpa selepas kahwin...

    sabar yer..
    banyakkan istighfar..
    mungkin ader hikmah nyer ...=)

    ReplyDelete
  10. dOdOt_ShyG : nampaknye cam tu la . nangis Dell bace email dia . dekat seminggu tak contek.
    miss ain : kan ? redha je laa . T___T
    HazyIsle : bertuah kot . ;p heee . Dell cube yee .
    CIK PUAN TIPAH : betul tu. kena sabar je la . T__T
    Cik Tqah : nak dekat ni lg kerap gaduh kan ? dan kite kdg2 pun rase sangsi kan ?
    ciksusu : mcm dalam mimpi je bile dia wat sendiri sebab setakat ni belom lagi . T__T
    Adawiyah A.Halim : tak cukup tgn dah . wuwuwu
    Cik Nasha : rase macam batu hempap kat kepala.
    Gadis : dah maafkan . geram je tak habes ag . hehehe.

    ReplyDelete
  11. emel tue sangat sweet ..

    dear, hopefully eveything ok . Biasa la tue lelaki .kalau boleh, dieorg nak naik atas pelamin jek. yang lain2 tak nak fikir . Lelaki kan . saya pun selalu cam tue . chill .. senyum banyak2 . doa banyak2 . dah tak lama dah tue :-) insyaAllah ... Amin ...

    ReplyDelete
  12. hi~
    im B2B too..
    tp mmg btul,kebanyakkan nye mmg kita je yg kene buat..laki ni bnyk ikut je..me too,kad kawin blum tempah!majlis same tarikh dgn u..tp dh anta design blum cetak lg..
    xpe,biase la tu..nk dkt2 ni lg bnyk pressure..
    brsabar bnyk2,insyALLAH bahagia menanti.:)

    ReplyDelete
  13. heee maybe dell dah ok kot ngan daus...hahah..

    ya allah sayang...time ni mood miza memang tgh la sgt fragile...sebab rindu pada mr.irmidrza..kami lagi jauh...skang die tgh ngan famili die..so miza kene paham die..hmm bile baca sal post ni..hug u dear..memang lelaki camni dear..dia cam lambat pick up skit..huhu..

    nway..u kene tegas skit dear bile bab2 nih..lepas ni mesti die akan take seiyes skit..takpe tuh asam garam tuh dear..

    ReplyDelete
  14. Dell,

    hee terlambat lak nk comment kan. sabar ye yunk. mmg kekadang ada laki camni, diorang tak kisah sgt ngan menda remeh temeh (bg diorang).

    err dell, better not tunjuk alamat email you n ur fiance dear. bahaya tu kalo tunjukkan personal details kat blog.

    ReplyDelete
  15. huhuhu..cool down ye..jangan ikot perasaan..rase en.tunang kamoo nie mcm tunang sy..hihi..cepat je pujuk kalau kte merajuk..kte patot rase beruntung dpt tunangan yg mcm diorang..berbaek & keep going dngn persiapan kawen k!hihi

    ReplyDelete
  16. sweetnya dia pujuk dell..bagusla...setengah lelaki tak pandai pujuk and ego....mcm tng kikin...haha...cuma setiap lelaki cara pujuknya lain...just sabar je k...lelaki kdg2 tak particular mcm kite yg perempuan ni... :)

    ReplyDelete