“Ya Allah ya Tuhanku, selamatkanlah perjalanan suamiku pergi dan pulangnya. Dekatkanlah rezeki yang suamiku cari. Kuatkanlah kasih sayang suamiku hanya padaku seorang. Bantulah suamiku ketika aku tidak mampu membantunya. Elakkanlah suamiku daripada teringin kepada apa yang Engkau tegah. Cenderungkanlah hatinya kepada apa yang Engkau perintahkan.”

21 December 2011

DoorGift - Paper Bag ;D

Salam .. ^___^
kawan2 ! rindunya nak update blog . T____T
maaf laaa. korang mesti paham, end of the year, mestila byk closing kan ?
haissshhh . nak2 sebelum cuti ni . 
skg pun Dell byk blogwalking je. 
Baiklah . 
Kite mule dengan tajuk kat atas ~ Welll... Dell ade bgtau sebelum ni nak wat Buku Yassin as a cenderahati kepada tetamu semasa nikah.. (tapi dalam perancangan jeee~)
Dan untuk pengetahuan u'olls, Dell suke gile kat VINTAGE style .
Jadi, tibe2, tgk duduk2 berangan (FOC okay, haha) tetibe je dapat idea nak gune paper bag . lepas tu letak sticker . YeeeeeHaaaa..
Tapi nak letak apa dalam ??
Jeng Jeng Jeng !!
Teringat budak uma ada bawak balik bahulu besar gile !! 
besar macam CD ROM tu, tapi besar lagi sedikit . (nnt Dell masuk gambar dia)
Lepas tu tanye la housemate, mane dia dapat (akak dia kawen) - name Pija
Berikut conversation antara Dell dengan Pija :
  • Dell : weh, mane ko dapat bahulu ni doe ? (garang kan ? haha)
  • Pija : akak aku punye majlis (nikah kot, lupe majlis pe sebab masa kawen tu Dell dtg)
  • Dell : berapa dia amik sebiji bahulu ni ?
  • Pija : Dia amik biase RM1.50, tapi sebab kenal, dia bagi RM1.00 sebiji . (murah gilerrr)
  • Dell : nnt ko tanye kan lah ehh. aku nak order 200 biji ..
Tamat


Dan esok, esok esokkkkkk . Dell remind dia . (Pija lupe kottt)
Then dapat gak info .. T____T bersabor sebab nak buat bajet
Pija cakap, dia amik RM1.20.. (murah gak la..) sebab kenal Pija kottt . hihi
So, konfem amik 200biji buat tetamu semasa nikah . (Jemputan cume 150 orang je)
then, nak tahu camane dell buat ??
Dell akan letak kat dalam paper bag yang ada sticker tu.
Dell google dan google.. jumpe beberapa idea pasal paper bag ni .

Source  : OneSweetDay

  Source : mainkahwinkahwin

 Source : OneSweetDay

Source: parteesandsuch









 Source : cikpuanmimi


Dell jumpe satu blog ni . Fuhhh. Tgk gambar dia mmg superb !
ape lg, mule la hantar email, tanye tu tanye ni.. standard la survey kan ??
Dia jawab dengan sabar (dia : Cik Nurul)
Tanye punye tanye, dia tak amik 150 ke bawah . 200 ke atas je .. 
details ni yang Dell nak
1) Brown paper bag + sticker (bronze color)  : 200pcs = RM150
dah lame tanye tu, akhirnya pada 19.12.2011, dell confem amek dia ! yesssss. 
Dia bagi invoice : 50% Deposit . Cepat2 msg en tunang nak gune RM75..
En tunang bagi !! hihi. terus transfer and inform Cik Nurul. 
Dan pagi tadi, Dell dah dapat design diaaaa ...Tarraaaaa


 tapi tapi tapi kan . T___T
tema warna jadi pelik sebab tema Dell Bronze (Gangsa)


Jadi cam pelik sesangat lerrr . sebab nanti kan nak tampal kat paper bag . tenggelam kan ?
T____T
dan Dell hantar email balik ... Skg tunggu jawapan dia jeeewwww ..
Nak tgk ??

Tunggu DoorGift - Paper Bag Part 2 !

dan kawan2, meh la share dgn dell sal doorgift kawan2 mase majlis!
Sharing is caring kan kan ? ^____^

Jumpe lagi kawan2 !
^___^

12 comments:

  1. dell, bahulu macam tu nenek kita pun ada buat jugak~ hekhek

    ReplyDelete
  2. dell,
    brown paper skang ni cam laku jugak kan.. sy ada dapat.. dia hias cantik2 jadi sngt comel..

    ha ahla dell, nampak tenggelam sikit bronze dgn brown tu.. :)

    ReplyDelete
  3. AS : haha . org cakap : nampak mewah . padahal dalam bahulu je .
    dhiera : ye kew ? bape nenek Dhiera amik ? bole order . heheee.
    Cik Nasha : amek dari sape yang ?

    ReplyDelete
  4. brown paper tu good idea kan.. tp my mom xstuju.. tensen je rase tp i belasah gak.. hehehe.. mls dah nk beli lain...

    ReplyDelete
  5. maria fitria : maybe senang kot . tp actually, bile beli paper bag, nak beli insidenya lagi . ;D

    ReplyDelete
  6. dell,
    eh..bukan saya dear.. sy pernah dpt time kawin member hari tu.. ;)

    ReplyDelete
  7. cantik! jimat! mak2 slalu x setuju..actually dh hias cecantik kemas2, mmg cute doorgift camni kan..

    ReplyDelete
  8. kenapa kite dapat harga rm2.00.wuwuwuwu~
    terbakar duit.huu.

    follow awak!
    follow kite semula k.
    boleyh share2 opinions.
    tq dear!

    ~aiza

    http://aizaieza.blogspot.com/

    ReplyDelete
  9. cantek nye Dell..ade simpan softcopy x??mind to share?? hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe . dear, ni dell beli lor. kalo yang format dia ada le.. ;)

      Delete