“Ya Allah ya Tuhanku, selamatkanlah perjalanan suamiku pergi dan pulangnya. Dekatkanlah rezeki yang suamiku cari. Kuatkanlah kasih sayang suamiku hanya padaku seorang. Bantulah suamiku ketika aku tidak mampu membantunya. Elakkanlah suamiku daripada teringin kepada apa yang Engkau tegah. Cenderungkanlah hatinya kepada apa yang Engkau perintahkan.”

11 January 2012

Kad Kahwin

Salam . Salam . Salam .
Buat si cantik manis dan si kacak yang sentiasa mendoakan kebahagiaan Dell dunia dan akhirat . ^___^
Akhirnya, update juga la kan ? hehe . sekali lagi, MINTA MAAF di atas kelambatan keupdatetan blog ini . T___T Lagi nak dekat, lagi takut rasanya !! lagi busy dan semakin stress ~ haishhh . 
Baiklah . 
VVvvRooommmmmmm !
Dell nak update pasal Kad Kahwin. Dell mule survey since November lepas, by email . Tak de call pun . Dell suke ada bukti bila berurusan . Tak de la nanti Vendor yang cakap cam ni, camtu . last2 kena bayar lebih sebab tak de bukti vendor tu cakap camtu ! Dah 3 kali Dell kena, SERIK
sudah sudah ! haha . merapu jek . T____T
Nak tahu tak ape Dell survey ? Dell nak kad kahwin yang menggunakan material craft food paper (betul ke ni bunyinya??) T___T 

Source :  Google Images

Tapi.. tapi .. hampir kesemua Kad Kahwin Vendor tak dapat buat. Sebab kata mereka susah nak dapatkan material/type paper camtu . Y____Y 
Ahhhhhhhh 
Kecewa gilerrr .
 Then, dalam keadaan tensen la sesangat, Kawan Dell masa sekolah dulu, beritahu kat FB , cakap Dell dah ada kad kawen ke ? Dell cakap Dell belum ada lagi ? Ingat tak Dell penah bgtau benda terakhir Dell buat ialah kad kahwin ?? Dia pun tanye camane Dell nak . Dell pun cakap lah . Keesokkannya, dia tagged Dell kat Kad Kahwin yang Dell nak . 




Rupenya dia keje sebagai graphic Designer kat IRIS
Then, Dell cakap nanti Dell balik Segamat, Dell terus datang jumpe dia . Yesss. 
Dan mulalah perjalanan balik kampung bersama tunang tersayang. Ada 3 tujuan sebenarnya, jumpe Fara, Mak andam and 
paling penting rindu kat MAK !! 
Kami pun discuss la sambil melayan gelagat anak2 buah Dell yang nak ikot Dell mase tu. Bincang punya bincang, dan capai keputusan sepakat . Dell ambil size yang macam buku sekolah tu . Dia bagi RM0.90/pc untuk 500 pcs. Then dapat RM0.70/pc jika amik 1000 pcs . haisssh .. macam mahal sangat kan ? Dell request nak size A5 je . kecik jeee .Fara discuss dengan bos dia, dapat la RM0.60/pc for 500pcs . dan DEAL ! 
Total RM300 dapat % , jadi RM270 . So, deposit RM50. Design ? Dell nak yang depat tu macam ni. Perasan kat satu web ni . Source : ArtChetak


comel kan ??


Kawan2 boleh cari kat IRIS ye . maybe membantu nak dapat kad murah. Sekarang Dell tengah tunggu design dia sebab kalau boleh nak dapat minggu terakhir Januari . Bulan 2 dah boleh edar kad kan2?

Bawah ni plak senarai blog/web kad kahwin yang boleh membantu !


Jumpe lagi kawan2!
^___^

P/S : dah start panggil tunang "abang" . Geli sebab tak penah panggil sesapa abg . ;p


7 comments:

  1. cantikla kad yang mcm buku sekolah tu..

    Gadis suke...=)

    ReplyDelete
  2. thanks for the links..nnt nak terjah satu2..hihi
    nyway yg design buku skola tu smart gila!

    ReplyDelete
  3. cantik n kreatif kad yg mcm buku latihan sekolah tu..;p

    ReplyDelete
  4. cantikla..idea yg sgt kreatif..qis pun tak pnh terfkr..hehe..anyway i follow u dear..

    ReplyDelete
  5. waaa.thanks for the sharing info.aritu jmp kt booth,kad kawen mcm buku skola tu rm1.80..mahai betol!

    ReplyDelete
  6. kad tu xleh buat pesanan secara online ke?

    ReplyDelete