“Ya Allah ya Tuhanku, selamatkanlah perjalanan suamiku pergi dan pulangnya. Dekatkanlah rezeki yang suamiku cari. Kuatkanlah kasih sayang suamiku hanya padaku seorang. Bantulah suamiku ketika aku tidak mampu membantunya. Elakkanlah suamiku daripada teringin kepada apa yang Engkau tegah. Cenderungkanlah hatinya kepada apa yang Engkau perintahkan.”

23 February 2012

Confirm VENDOR !


[ Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang ]
Assalamuailakum 
followers, silent readers, stalkers & love.
^__^ mood : TERBAIK .
Sebab ? dah isi auto email yang Dell cuti minggu depan . tu je . Boleh ? haha.
Baiklah.
Dell confirmkan senarai semak/vendor yang dah confirm menceriakan Raikan Cinta Dell.
Oh ye, Dell sertakan sekali mana2 yang Dell rase sesuai untuk korang amik. Maklum lah, kadang2 ada vendor yang kita tak puas hati dengan service dia. Ada banyak faktor ye. Ada yang Dell akui silap Dell, tapi kadang2 penerangan tak jelas buat Dell menyesal jugak la amik. Sebab bila dah confirm amik, dia kena senaraikan balik sebelum payment dibuat ? betul ? Kena ada invoice after kite dah tanye tu tanye ni. 
Sebagai contoh : (Contoh sahaja)
Tanye macam2 , vendor terangkan.. (by email)
Lepas tu confirm nak amik, minta vendor keluarkan 1 list/invoice.
Kite cek invoice, jadi make sure lepas receive invoice tu, tanye balik. Sebab apa, nanti dia refer pada email lama. Kite ni mane la nak ingat sangat email lame.
Sape suke  minta lain dapat lain ? Kan ?
“/” Dell suggestkan sangat2.
“X” Tanye dan minta quotation dulu, baca email betul2 sebelum ambil.

Barang Hantaran - Daus ke Dell
Barang Hantaran - Dell ke Daus
Majlis 03.03.2012 - Pernikahan
Majlis 04.03.2012  (Dell)
Majlis 11.03.2012 (Daus)

Ok dah. Hushh .

 Dugaan memang banyak . Sampai ada marah2 jugak . Sebabnya ? en Tunang tak alert dengan apa yang dipesan . Tapi Dell takkan salahkan tunang Dell. Kenapa ? Dia FUTURE HUSBAND saya.
Dan Dell berhak juga nak pilih sesapa . Ada juga yang Dell tukar Vendor, sebab ? Dell dapat lagi murah dan lagi cantik(kenalan). tapi kebanyakan salah paham je actually, Dell tak salahkan mereka 100%.
1) Ingat satu team, bukan team . 
2) lepas tu, dah bgtau awal, tukar tarikh. cakap tak bagitau.
Dulu dell selalu jaga hati orang. sekarang, macam serik gile ! At least, dah konfem ni, maknanya dell dah bayar . ^__^ CONFIRM.
Jumpe lagi kawan2 . ^__^

Yang Tulus Mulus,
Dell
P/S : serius. tanye betul2 sebelum konfem nak amik. & kebanyakan Dell buat sendiri jep. 

8 comments:

  1. wah...bestnye...atleast settel kan..
    hehe..
    sy masih mencari2 lagi...
    dell, tq tau sbb share it :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu . tak berapa nak setel nieh . cadar pun tak de ! ;(

      Delete
  2. wah... settle! msti lega sgt kan?
    hope suma vendors bg kerjasama n siapkan segalanya on time.
    good luck! =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. setel yang tak berapa nak setel ? boleh cam tu tak ?

      Delete
  3. alhamdulillah....
    nampak teratur smua vendor dell...pasni leh fokus benda lain plak kan..
    gud luck dear....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Teratur ? Dell rase cam kelam kabut gileeee . adoi.. tolongggg !

      Delete