“Ya Allah ya Tuhanku, selamatkanlah perjalanan suamiku pergi dan pulangnya. Dekatkanlah rezeki yang suamiku cari. Kuatkanlah kasih sayang suamiku hanya padaku seorang. Bantulah suamiku ketika aku tidak mampu membantunya. Elakkanlah suamiku daripada teringin kepada apa yang Engkau tegah. Cenderungkanlah hatinya kepada apa yang Engkau perintahkan.”

14 February 2012

Penunjuk Jalan.

[ Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang ]
Assalamualaikum kawan2 !
Lama tak update bukan ! T___T Bukan apa, sibok edar kad kahwin. 
Letih sungguh. Entah kenapa, lately ni kerap gaduh dengan Daus.
ada je yang dia cari pasal. Malas nak cakap sal ni. kang emo lagik !
Baiklah. 
Dell ni tengah rajin buat Penunjuk jalan. 
Mudah bagi u'olls nanti nak tahu jalan. 
Actually, ingat nak buat banting. tapi bak kata tunang,
macam nak promote je.. -__- bio la kan kan ?
decide punye decide, Dell pun buat la signage sendiri.
hohoo. comel lak gak . perasan ok ! kelakar pun ado. T__T
Size A3.
kih kih. Tapi bile lame2 pk lak, kenapa tak buat sesuatu yang lain ?
Hoho. Dell nak gune KAYU untuk wat signage ni.



Taraaa. Sumber : Pakwe angkat Google.

Mudah untuk Dell dapatkan kayu. Disebabkan encik tunang kerja sebagai Engineer, dia dengan mudah dapat kayu kat site dia . jadi dengan muke sopan, Dell mintak dia sediakan 5 papan tanda.
^__^
Ingat nak guna arang, tapi macam leceh gile. 
Jadi nak cube minta adik Tunang amek kapur dari sekolah dia . 
Jahat kan. Wuahahahahaha .
Jadi, tunggu hasilnya tidak lama lagi tau ! ;p
Jumpe lagi.

Yang Tulus Mulus,
Dell

8 comments:

  1. nice idea!! kte xley guna kayu abg cyg keje kilang besi..haha..

    guna paint spray pon ok dell..kapur takot ujan ilang lak;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe . gune besi la cam tu .
      betul2 . terpikir gak nak gune cat je.

      Delete
  2. hehe..bgos gak idea nie..:) kreatif je selain dr kertas kan..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la . biase orang gune kertas . then laminate supaya tak kena hujan. hihi . kite buat lain dari yang lain .

      Delete
  3. kite ada terfikit nak buat gini~ tapi tak tahu la ada ke tak papan-papan dekat belakang umah nanti. hehe

    ReplyDelete