“Ya Allah ya Tuhanku, selamatkanlah perjalanan suamiku pergi dan pulangnya. Dekatkanlah rezeki yang suamiku cari. Kuatkanlah kasih sayang suamiku hanya padaku seorang. Bantulah suamiku ketika aku tidak mampu membantunya. Elakkanlah suamiku daripada teringin kepada apa yang Engkau tegah. Cenderungkanlah hatinya kepada apa yang Engkau perintahkan.”

08 May 2012

Adik Ipar yang makin cantik + kurus

[ Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang ]
Assalamualaikum readers.
tajuk entri tiada kena mengena dengan review wedding. ^__^
teramat la suke dengan perubahan adik ipar sehingga dia nampak amat cantik dan slim. ^__^
adik ipar ? hehe . kakak ipar lagi muda dari adik ipar . abang dia nak cari pucuk2 muda je jadi bini dia . haha . ^__^
Baiklah. 
Ceritanya bermula begini. 
Tak silap dell, adik ipar ni amik satu produk sejak 4 bulan lebih lalu.
Hasilnya. Jelesssssssss !
Tapi bila tengok cara adik ipar berdiet, dan hasilnya begitu. sangat la berbaloi.
Dan keterujaan dell nak mencuba produk tu melampau dan inform si adik ipar yang dell nak amik jugak.
(maklum la, lepas kawen, berat melampau2 plak naik)
kire dah berbajet2 la dengan hubby nak turut sama berdiet berjemaah nie.
Hujung bulan je, konfem amik. 
ketika dell dah berkira2 nak amik, tibe2 je dell dapat tau dell bakal menjadi seorang IBU !!
huhuiii.. mencanak2 la badan ni naik ! T___T alamatnya cancel je la. 
Tapi dell bagi sokongan kat hubby, suh dia amik. Hubby dah simpan duit nak beli dengan semangat berkobar2 selama dell pregnant ni.
Nak tengok tak hasil kehilangan berat adik ipar sebanyak 27kg selepas berdiet dan mengamalkan produk ni ? 
27 KG okay !! ^___^


 Antara produk2nya :




Ambil reward sempena kejayaanya loss weight. ^__^ congrats adik ipar.

Dell betul2 kagum dengan semangat adik ipar ni. 
Kata Mak Mentua, adik ipar ni tak pernah rasa kurus, biar dia rasa pula. ^___^
Dan sekarang, hubby plak dalam proses penurunan berat.
Dell ? haha . makin debab je la sebab anak dalam perut ni lapar je. ^__^
nak wat cmane, BAHAGIA.

Kepada sesiapa yang berminat nak berat dia turun, boleh kontek adik ipar ni.
  • Nama diberi AIN.
  • Facebook dia : Noor'Ain Yahaya
  • Contact Number dia : 017 304 6302

nak tanye pasal katering pun boleh. ;)

Yang Tulus Mulus,
Dell

6 comments:

  1. kak dell, herbalife is very good for pregnant women also~ banyak dah testimoni2...kalau nak keterangan lebih lanjut, check sini
    http://amalina-peter.blogspot.com/2010/12/herbalife-ibu-mengandung.html

    n sini

    http://amalina-peter.blogspot.com/2011/10/mengandung-dan-berpantang-dengan.html

    just share~ =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang boleh, tapi teh dia tu tak boleh amik . rugi amik tapi tak turun2 . tunggu pas bersalin nanti ! ;p

      Delete
  2. kalau pregnant still bole minum herbalife :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah mintak dah husband sket2 minum protein dia tuh . ;p

      Delete