“Ya Allah ya Tuhanku, selamatkanlah perjalanan suamiku pergi dan pulangnya. Dekatkanlah rezeki yang suamiku cari. Kuatkanlah kasih sayang suamiku hanya padaku seorang. Bantulah suamiku ketika aku tidak mampu membantunya. Elakkanlah suamiku daripada teringin kepada apa yang Engkau tegah. Cenderungkanlah hatinya kepada apa yang Engkau perintahkan.”

06 July 2012

Review Wedding : Kek Kahwin.

[ Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang ]
Assalamualaikum. ^__^ Salam Jumaat !
Awww. Hari ni dapat dah album dari OP.
Waa. hepy giler. dah boleh review kat u'olls. ;)
Baiklah.
Kite mulakan review dengan CAKES.
Ingat tak entry before jadi milik kesayangan ? 
Alaa. entry yang nak kek warna merah tu .
Tekan sini, tekan sini.
Yes, sebelum majlis, dell buat survey. untuk dapat kek yang dell idamkan.
Tengah duk survey2, tibe2 dell dapat satu friend request dari seseorang ni . 
tak kenal pun.
Tapi bila tengok default picture dia ada gambar kek, dell terus approve. 
Memang betul apa yang disangka. Akak ni buat KEK . Maybe dia nampak dell asik wall orang survey pasal kek. tengok la album facebook dia. akui, menag cantik . superb la. 
source : pinkcakebox
Then, mule la survey, tanya punya tanya, dia cakap dia boleh buat kek fondant yang memang dell nak .
sukenya HATI ! ^__^
Tibe la di hari nak amek kek tu. dell dah cakap nak datang. 
(rumah kat batu caves, dell duk subang) jauh kan ? 
dah call nak amik, sampai je. dia tak de kat rumah . 
mak dia cakap, kek tak siap lagi. sabar2. (hati dah ada bunga2 api kecil)
Then, esoknya datang lagi . Yes. ada dirumah . mase tu dah 02.03.2012. 
Lagi sehari nak dinikahkan . 
bila dapat kat tangan, memang sakit hati sangat2 . Kek yang dell dapat, langsung tak serupa dengan apa yang dell nak . Jauh panggang dari api !! (tak sempat snap pic). serius. 
tapi dell bayar then terus blah . malas nak bising2. 
dalam kete mule membebel dgn Daus. 
Bayar mahal, tapi macam **** cake dia. T__T
Oh ya, kek itu digunakan untuk majlis resepsi. Lepas 03.03.2012, dell direct balik kampung Segamat untuk majlis resepsi plak. Kek memang dah huduh gile, malam tu jugak dell dok PK camane nak ubah kek ni nampak macam ape dell nak. yaa, ubah kek sendiri. dalam hati dah bengang dan rindu pada suami. 
Nak menangis rasanya..Y__Y
U'olls nak tengok kek yang dah siap dell ubah ? Jom review.



oh ye. bunga tepi2 tu ada kat atas, dell turunkan bawah. 
Lebihan bunga yang dell buat sanggul, dell letak kat atas kek.
reben tu pun dell ubahkan jadi besar.
Lepas tu masa upacara memotong kek, 
Ya Allah ! Kek keras sangat dan sangat tak sedap.
makan sikit je, lepas tu entah mana kek hilang. (maybe dimakan sedara mara kot)

SAKIT HATI TAK ? SAKIT kan ? -___-
Kesimpulannya, sapa nak order kek, baik testing rasa and view gambar dulu.
Niat di hati bukan nak aibkan sesapa, tapi nak elakkan dari kena tipu. 
kalau dah tau tak boleh buat, cakap je la. ni JANJI bagai, last2,
hasil yang sangat sakit hati yang kita dapat.

P/S : Sape nak tau orang ni sape, boleh email dell di misz.nurdelina@gmail.com
bukan niat nak tutup periuk nasi, tapi sebagai pengajaran je ok ! -__-

Regards, 
Dell


13 comments:

  1. knp u tak letak nama org tu je u lepas ni takdela b2b terkena. nasib baikla u pandai gak ubah kek tu. his teruknya dorg ni buat keje

    ReplyDelete
  2. Ya Allah..teruknya...nk amik untuk je la tu kan...tp lepas diubah..jd cntik lah.... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh...serius cntik lah lepas ubaisuai....xmo sedih2 ek...
      :)

      Delete
    2. Thanks Rahmah . ;) dah lepas dah . redha je lerrr .

      Delete
  3. hidup dia xkan berkat kalo dia sengaja wat tak mcm customer nak eee xsuka juga

    ReplyDelete
    Replies
    1. Emm . tu la . maybe dia tak ikhlas kot mase received order dell . T__t

      Delete
  4. sabr ye dell..msti dpt balasan org tu nanti

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. huuuu. nak bagi gambar nampak cantek je tu. waaa . kena la buat .

      Delete
  6. ya allah.. memang tak berkat la hidup dia, buat majlis org mcm tu.. kek kan salah satu idaman pengantin. it must be perfect.~ perngajaran dan ingatan buat B2B yg lain. Tq for sharing dell

    ReplyDelete