“Ya Allah ya Tuhanku, selamatkanlah perjalanan suamiku pergi dan pulangnya. Dekatkanlah rezeki yang suamiku cari. Kuatkanlah kasih sayang suamiku hanya padaku seorang. Bantulah suamiku ketika aku tidak mampu membantunya. Elakkanlah suamiku daripada teringin kepada apa yang Engkau tegah. Cenderungkanlah hatinya kepada apa yang Engkau perintahkan.”

13 July 2012

Review Wedding : Pari-pari SAYA !

ASSALAMUALAIKUM semua . Rindu dell tak ? cepat jawab ! ^__^
Heehehe .. Rindu kamu semua . B2B, Ex-B2B, M2B, readers, silent readers, stalkers..bla bla bla. -__-
yeayayaya . dell ada mood nak berblogging. hihi. tapi tak sempat nak follow2.
Tunggu la. ada masa nanti. Baiklah. 
Macam dijanjikan, dell nak update pada hari Jumaat. 
(masa panjang dan office pun lengang, maklumlah, semua makan kat luar dan sempat shopping lagi)
Office dekat dengan Sunway pyramid tuu.. dell kadang2 buat jugak ! -___-
Dah dah. 
Ingat tak entry dell pasal bridesmaids dulu ? Yeee haaa. 



Tapi tu semua tak jadi loh. Idea yang dapat pun dell guna buat barang hantaran.
Pengapit lelaki tak dapat datang disebabkan masalah kewangan dan jarak.
Agak kecewa sedikit sebab dell anggap dia BFF dell. 
(nasib dia datang masa majlis bertandang)
lepas tu, pengapit perempuan yang memang wajib datang ! ^__^
dia datang malam lepas dell nikah, direct dari temerloh. 
Fara namanya. Hihi. Untuk pengetahuan kamu semua, dell ada 6 girls and 1 lelaki sebagai pengapit dell.
best woo. Baju memang tak sama la semua. sebab dell tak beli untuk dorang.
Cuma dell mintak dorang pakai ikut tema warna.
Wah, terharu gitu. mereka beli baju semata2 nak sama warna pada majlis resepsi tuh ! Y__Y
THANKS KORANG.
Baiklah, mereka terdiri daripada :
MAZARINA TUMIN 
FARAH FARHANA JAMALUDDIN
SITI FATIMAH BUKARI
NOR HAFIZAH TAWAL
NORAZIMAH ISHAK
HAFIZAH SAMAD
MOHD AZMI

Untuk dorang, dell telah hasilkan 1 bunga dimana DIY bunga tersebut telah pun lesap.
Disebabkan kad memori dah corrupted. T__T kecewa giler mak !
tapi, ni bunganya.


Baiklah ! 
Jom review gambar semasa Majlis pernikahan dan Majlis resepsi.

Majlis Pernikahan : 03.03.2012

Dorang baju tak sama sebab dell cakap tak payah ler, kejap je pun majlis nie.. 
cuma yang pasti pakai tudung je la sebab dalam Masjid. 
Ada kena ceramah kalo tak pakai kang. -__-

Saat dimana Daus sedang melafazkan AKAD. Seram u'olls. dell genggam tangan Mazarina kuat2. sebagai tanda dell meninggalkan dunia bujang buat selama-lamanya. Insya'Allah. :')

MAJLIS RESEPSI : 04.03.2012
plus SESI OUTDOOR.

Mereka bertiga ni housemates dell. AZIE,PIJA & FIZA.
Sampai sekarang masih housemates dell !
Tengok baju mereka serupa !
dorang available !

Dari kiri OME, FARA, & ATEN.
OME dan FARA ialah bestfren dell masa belajar diploma dulu.
Aten pulak kawan semasa kat sekolah teknik. ^__^
Baju ni mereka beli khas untuk dell. hehe . Terharu !
Yang tengah tu baru tunang !! yang lain available !

Tengok, semua pakai bunga tu . hihi . ;)



Oh ya, yang lelaki tu panggil AZMI. dia kawan adik dell. bagus budaknya. 
Rajin. dia banyak tolong dell buat barang hantaran.
jadi pengapit pun kebetulan sebab takda kawan2 yang nak. segan !


Suka this moment ! ^__^ SUPER DUPER !!
Kereta api lalu. hihi
korang ada ? ceh. hahaha . jangan marah aaaa. 

Ok lah . Diorang telah menjadi BRIDESMAIDS yang sangat sporting.
Hehehe . Memang best. Lepas habis je outdoor, kami g makan cendol SEGAMAT.
Bawak OP sekali . hihi . OP cakap : saya takde sekali ke ??
Hehehe . cute je OP.
Fuhhh. memang terbaik !


Regards,
Dell

10 comments: