“Ya Allah ya Tuhanku, selamatkanlah perjalanan suamiku pergi dan pulangnya. Dekatkanlah rezeki yang suamiku cari. Kuatkanlah kasih sayang suamiku hanya padaku seorang. Bantulah suamiku ketika aku tidak mampu membantunya. Elakkanlah suamiku daripada teringin kepada apa yang Engkau tegah. Cenderungkanlah hatinya kepada apa yang Engkau perintahkan.”

12 September 2012

=(

Assalamualaikum. -__-


Dell : "abang kena teman sayang pegi tandas, bahaya pergi sorang2" 

Daus : "Abang janji, abang teman sayang. Nanti kejut abang kalau nak pergi tandas"

Beberapa malam masa mule2 mengandung, rasa macam terharu. 

Then, beberapa malam di saat kandungan membesar, bila kejut. tak bangun . Even banyak kali kejut. Rasa sedih,marah, takut dan kecewa jelas campur baur. Bangun juga pergi tandas sebab anak dalam perut dah menekan2 pundi kencing. 

Bangun kena pegang katil nak berdiri. Terkedek2 jalan ke tandas sorang2. walaupun cuma dalam 10-12 langkah je tandas, tetap rasa jauh sebab dah rasa kaki sakit. 

Tandas di belakang, belakang rumah ialah rumah kosong yang dah lama tak berpenghuni.
Ada sekali tu, dah hampir jatuh sebab rasa macam ditolak.

Balik semula ke tilam,pandang muke suami, menangis. Tak boleh tidur. Fikirkan janji suami . last2 terus bangun. Tunggu Subuh.

Sedihnya rasa. 


BUAT SUAMI, MAAFKAN SYG DUNIA AKHIRAT SEBAB MARAHKAN ABANG.  

"Ya Aziz, Ya Jabbar, Ya Mutakabbir"

Regards,
Dell

10 comments:

  1. alolo..cian die..asben nur pun cetu.janji masa awal2 dlu..skrg kejut..bukak mate sebelah je..huh~

    ReplyDelete
  2. same dgn husben sy.. sedih sgt bile mcm tu kan..

    ReplyDelete
  3. same to me..he i bru je ngandung, skrg rasa sgt penat and lesu, but suami boleh ckp i buat2 penat n tak larat..sabar je la..sedih sangat..mungkin ini la namanya pengorbanan dell..mungkin sbb ni syurga di bawah tapak kaki ibu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul. nasib belum ada lelaki mengandung . minta dijauhkan .

      Delete
  4. ciannya, sabar ye dear..time preggy ni hati mmg cpt nak trsentuh dn nak menagis klu asben mrh or trsilap ckp..mila pun cmtu..

    ReplyDelete
  5. dah lama x singgah sini..wah dh preggy ye..take care taw n jgn sdeh2 =)

    ReplyDelete