“Ya Allah ya Tuhanku, selamatkanlah perjalanan suamiku pergi dan pulangnya. Dekatkanlah rezeki yang suamiku cari. Kuatkanlah kasih sayang suamiku hanya padaku seorang. Bantulah suamiku ketika aku tidak mampu membantunya. Elakkanlah suamiku daripada teringin kepada apa yang Engkau tegah. Cenderungkanlah hatinya kepada apa yang Engkau perintahkan.”

04 July 2013

Nak Duit ?

Assalamualaikum Semua !
Wah. Berkepuk sudey blog ni. T___T
Alasan lagi sekali : BUSY. Nak2 dah tukar kerja ni, plak tu masuk masuk audit firm. Masya'Allah.
Nak lari dari accounting, masuk juga ke aliran ni. Tapi tak pe la. THINK POSITIVE. Niatkan dalam hati bekerja kerana ALLAH dan untuk mencari sesuap nasi.

Ok la. sebelum berjela2 Dell merapu2, nak ajak korang cara buat duit dengan senang je.
Dalam hati tu ada jugak niat nak duduk di rumah, besarkan tecik comel manja sendiri, tapi bila fikirkan komitmen yang belum selesai, kena juga la cekalkan hati.

Then, Dell cuba la cari kerja dalam online. Yang separuh masa atau pun yang tak mengganggu kerja Dell.
Jumpa la satu website, Jobdirumah.com. Tapi yang tak bestnya, bile kita apply kerja tu, dia buka satu web lain suruh sign up lagi. dah rugi RM50 masa daftar tu. Tp tak pe la. bukan rezeki Dell agaknya.

Then, masa buat survey pasal jobdirumah, Dell jumpa satu website ni. Macam kerja dirumah juga, tp cuma buat SURVEY je. itupun tak makan masa lama sangat. Setiap pagi boleh buka jap, buat survey, dapat point, dah siap.

1 Survey akan dapat 1-1000 point. Depends brapa banyak survey u'olls buat. Log in hari2 pun dah dapat 1 point. Mula2 Dell fikir website ni sama macam website tinjauanbandingan.net tu, tapi totally lain.


Dell pun tak percaya gak benda2 gini tp saja2 nak tebus point tu dengan dapat ganjaran, RM5 = 500 point. mana tau kut2 tipu ke kan. -___-
Website ni cakap, amik masa dalam 1-7 hari bekerja, tapi yang bestnya dalam masa 3 hari Dell dah dapat duitnya. Nak tengok ?

Yang ditebus :

Paypal Account details: (Payment received)

Nampak tak company ni wujud ? Dia dah masuk RM5 dalam currency USD. Tapi paypal lak cas servis USD 0.36. Huhu. Rasa rugi lak tebus awal-awal.

Then sekarang Dell buat je survey and kumpul point walaupun kadang2 point sikit je.
Now, balance Dell ada:

Abaikan menatang pink tu. Company ni dari China. huuu. -___-

Nak tau apa website dia, boleh klik gambar bawah untuk bukak website dia.


Huu. Sharing is caring. Benda baik cam ni mesti la Dell nak share. Sangat sesuai untuk yang bekerjaya dan jadik suri rumah. 
Rugi korang kalo tak join.
By the way, korang kena Paypal account. Dari kad ATM kita pun, kita boleh withdraw dari paypal ni.
Cuba dulu, jangan mengalah. Mungkin ini masanya.

Regards,
Dell

P/S : http://www.facebook.com/KedaiDell - Like sini.

9 comments:

  1. xfaham la dell..kalau senang hani pun nak buat jugak la..leh tmbh duit poket kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huny, boleh klik je kat gambar. company tu akan bagi kite survey. kita just wat survey je, then dorang akan bayar kita melalui point. paling rendah boleh tebus point pada tunai 500. ;)

      Delete
  2. Dell, mesti ac paypal ker?? Sya xde account. xtaw pon cmne nk gune paypal tu. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah dear. Sya kena buka acc papypal, tp paypal ni link ke account bank kita. macam dell, dell pakai RHB. then masa daftar tu, lepas dah sign up, dia suruh verified bank mana, dia deduct RM10 dari account kita. Tapi RM10 tu dia refund ke account paypal. ;)kalo nak kuar kan balik rm10 tu, boleh keluarkan melalui atm card.

      Delete
  3. as salam...jemput ke blog sy =)

    http://intan-mohamad.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. nak tanya, kalo tinjauan bandingan 2 boleh caya ker? dah pnah try?

    ReplyDelete
  5. Dell dalam paypal saya nak letak nama a/l nama bapa dalam maklumat akaun bank A/L takboleh macamana?

    ReplyDelete
  6. Encik Dellicious, saya nak bukak akoun paypal jenis apa eh? dia tunjuk 3 jenis, personal, premier atau bussiness, mana yang boleh pakai utk ipanelonline ni? salam

    ReplyDelete
  7. Howdy would you mind sharing which blog platform you're using?
    I'm looking to start my own blog soon but I'm having a
    tough time selecting between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and
    Drupal. The reason I ask is because your layout
    seems different then most blogs and I'm looking for something completely
    unique. P.S Sorry for getting off-topic but I had to ask!


    My web page: combination microwave ()

    ReplyDelete