“Ya Allah ya Tuhanku, selamatkanlah perjalanan suamiku pergi dan pulangnya. Dekatkanlah rezeki yang suamiku cari. Kuatkanlah kasih sayang suamiku hanya padaku seorang. Bantulah suamiku ketika aku tidak mampu membantunya. Elakkanlah suamiku daripada teringin kepada apa yang Engkau tegah. Cenderungkanlah hatinya kepada apa yang Engkau perintahkan.”

21 June 2011

Kursus Kahwin di Putrajaya

Selamat petang kawan2 ku sayang~ hoho . ^___^



Entah betol ke petang nie. Hahaha . Hari ni malang betol. System kat opis down . (Dell punye je). So, tiade ape la sangat nak dibuat. Jap2 p tandas . jap2 online . T____T naseb manager tade . Hari ni pun tgh hari makan bihun pagi tadi . busy mule2 before system down. ;p
Baiklah . tak mahu cerita pasal buat ape hari ni. Nak cerita pasal kursus kawen yang Dell dengan En Tunang lalui pada sabtu dan ahad lepas. Alhamdulillah ! bertambah ilmu mengenai rumah tangga ni . seronok sangat . ^__^ . dan u’olls nak tahu tak ??
Waktu makan dia banyak giler okeh . sampai rase cam dah naik balik 1kg gara2 makan je . T___T (mmg tak boleh diet dah aku ni) . 2 jam je makan 2 jam je makan . Y___Y. En Tunang suke sangat makan sampai amek 3x. hahahaha . (aku ke dia)?? Kursus bertempat di Percint 4, Putrajaya . Ade air-cond lagi u’olls~.
So, semasa pendaftaran, dia akan mintak bayaran, cam Dell bagitau yang lepas, RM80/pax. Dell rase cam murah sangat berbanding makanan yang disediakan . da la sedap, berbaloi lah.Semasa pendaftaran palak, mereka memberi sebuah buku kepada peserta .


Buku ni dari Jabatan Agama Islam.


All the sessions ni penting untuk kite mengetahui hokum hakam rumah tangga. ^__^ At the last part, kalo u’olls nak tahu, penceramah ade memberitahu ciri2 yang perlu ade pada bakal suami. Dan dia ade suruh peserta perempuan tanye pada bakal suami pandai ke dia nak memimpin rumahtangga?? Dia suruh p dating dengan bakal suami and suh tanye kat bakal suami pandai tak bace doa qunut ??
Dan nak tahu ape, malam semalam Dell tanye Daus . Alhamdulillah, dengan lancarnya bakal suami Dell membaca doa tersebut . ^___^. I love you cinta ! Pakaian mestilah menutup aurat auwww.


Pemandangan sepanjang sesi berkursus:



Sangat berpuas hati dengan kursus kawan yang disediakan . asyik ketawa je . cume ade satu session yang Dell tersengguk2 . HAHAHA . kawan2 yang tinggal berdekatan boleh pergi ke Putrajaya ni . Tempahan boleh dibuat di Shahir. Setiap minggu ada dekat putrajaya .


Ok kawan2 ! selamat menuntut ilmu.^___^

1 comment:

  1. Pembetulan:

    Minta maaf. Kursus sebenarnya diadakan di Kompleks Kejiranan Presint 16.
    Website kami di http://www.alshahir.com.my

    ReplyDelete