“Ya Allah ya Tuhanku, selamatkanlah perjalanan suamiku pergi dan pulangnya. Dekatkanlah rezeki yang suamiku cari. Kuatkanlah kasih sayang suamiku hanya padaku seorang. Bantulah suamiku ketika aku tidak mampu membantunya. Elakkanlah suamiku daripada teringin kepada apa yang Engkau tegah. Cenderungkanlah hatinya kepada apa yang Engkau perintahkan.”

14 June 2011

Pelamin

Salam buat B2B ! again ~

Hoho, seperti dijanjikan, (walaupun lewat sedikit laaaa, busy kot ~) Dell nak cerita sal pelamin . ECXITED giler . mcm u'olls tengok dekat checklist Dell buat tu, Dell nak pelamin yang ade pic kiteorang . susah gile kot nak cari sebab semuanya dekat Kuala Lumpur . itupun segelintir je yang wat . So, in the same day tgk hand bouquet, Dell cari gak kedai andaman yang ada kat Segamat . Takkan nak angkut semata-mata dari KL kot. kan . (dah rugi dah bayar transport/tmpt tido utk mereka)- yang mampu bole je . hoho . Dan baru je Kedai pertama masuk and guess ape Dell dapat ?


PELAMIN IMPIANKU ~


Suke tahap gaban dah ni !! tapi Dell tgk satu2 dulu . sebab takot nanti ade lagi lawa ~ heheeeee . Nak tahu camane ???  ^____^ 





 Credit to : OhArtis


Bukan tujuan Dell nak tunjuk pic Catriona Ross nieh, tapi nak tunjuk pelamin yang dia wat . :) menepati ciri2 yang Dell nak . tapi tak same cam ni . sebab belakang tu Dell amik petak punye dan kerusi gak Dell amek lain . Jom tengok pic full kat bawah ni :





tengok ! tengok ! lawa kan ? hoho . Tukar kaler je ke kaler hitam dan kelabu+white ~
jap2 . kerusi macam tu akan wat Daus nampak cam bonyok je . hahahaha . jadi Dell mintak orang tu tukar kepada kerusi jenis cam ni .




hoho . Amacam ?? teruja kan ? (Dell taip pun dah teruja gilerrr) . So, Dell telah konfirm dan ambil pelamin sekali baju baru . (Pasal baju entri lain okeh) . dan total dia suh bajetkan RM2000. tidak termasuk bunga sekali kat tepi dan Dell dah tengok sekali harga bunga kat tepi pelamin tu . RM69.90 .  ambil 4. so total RM279.60. Mulenye agak rase cam mahal, tapi bile pk balik, betul gak . Dell amek baju baru . hoho . jadi tggu nak g fitting je pas raya ni . ^____^


Nanti Dell masuk kan pic pre-wed mane nak pilih untuk letak belakang pelamin tu .


Note : Actually, Dell tak pasti sape wat pelamin Catriona Ross ni . sebab mak andam tu cakap dia yang wat bunga2 tepi tu . Cat gune BUNGA ROS HIDUP you ! haha . Mak Andam tu cakap dia beli selori bunga ros semat2 nak tabur mase dia jalan tu . T____T . (beshnye kalo banyak duit wat cmtu !)

*bai*

1 comment:

  1. saya pun suka juga pelamin si catherina rose ni.. (eh, betul ke eja)

    ada juga plan nak buat macam tu tp selepas seseorang berkata tak elok wat macam tu. trus senyap.. dalam hati, mau!!!

    ReplyDelete