“Ya Allah ya Tuhanku, selamatkanlah perjalanan suamiku pergi dan pulangnya. Dekatkanlah rezeki yang suamiku cari. Kuatkanlah kasih sayang suamiku hanya padaku seorang. Bantulah suamiku ketika aku tidak mampu membantunya. Elakkanlah suamiku daripada teringin kepada apa yang Engkau tegah. Cenderungkanlah hatinya kepada apa yang Engkau perintahkan.”

09 June 2011

Pengapit =)

hai hai . (okay, bunyi sedih  je dulu) :(

Entri kali ni nampak weird sedikit sebab mereka ni dikalangan TEMAN RAPAT Dell and Daus. So, memang kena sensitif la dalam mencari pengapit . Y____Y. 2 orang ! (takkan la 3 kot) haha . so, mereka ini adalah pengapit Dell di sebelah Johor . I LOVE them so much . diaorang ni bestfren Dell gile2 .

Mereka ialah :




























Saya sayang mereka ketat-ketat ! Korang ialah bestfren aku sampai bile2 okay .

So, mereka akan datang 3 hari lebih awal semasa majlis Dell dan akan diberi baju kaler putih secara PERCUMA ! Design camane terpulang . hehehee . :) jangan bogel tau ! T________T - Dengki je aku nieh .


So, disebelah daus pula...

(dah start sedih dah ni)

2008 - Kawan satu tempat kerja.
Pada cerita awal masa perkenalan kami dulu, ACT, kami tak penah bercinta pun.. T____T . Kami kenal sebab satu tempat kerja . dan Dell masa tu cume kawan je dengan Daus sebab Dell bercinta dengan orang lain lepas reject Daus .. (SORRY, B !) T____T . Daus ni pun bercinta la dengan EX-besfren Dell sebab main passing2 . wahhh . passing dulu je . skg tak okay (milik Dell je) ! Then, Daus cam biase la, dapat pengganti, Dell dilupakan . (padahal tgh bahagia mase tu dengan org lain). hahaha . So, nak dijadikan cerita, EX-girlfren Daus ni mengikis kewangan Daus pelan2 sambil bercurang-curangan lah. (sian tunang aku). Then, Dell pisahkan dia dengan EX-gf dia sebab Dell dah tak tahan dengan pompuan tuh . (Kikis aku gak) . dan kami mula rapat kembali since end of 2010. tapi kawan je sebab Dell mase tu ade pakwe lagi . (Pakwe jauh..T___T) . Dell slalu lepak dengan Daus n kawan2 Dell. Entah camane, Daus memang ada hati kat Dell. Kebetulan masa tu Dell memang tengah gado je dengan bf Dell . dan lame2, Daus bawak dell jumpe makayah dia. (kali pertama bawak pompuan balik rumah) pada raya haji tahun lepas. Rase sayu sangat sebab mak ayah dia macam nak kate suke, bukan suke, nak kate tak suke pun bukan camtu. tapi Dell, berdebar-debar..*dug dag dug dag*. Dell semakin sukakan Daus, dan Dell bawak jumpe Ayah . (Lelaki pertama bawak jumpe bapak aku ni, bangga dia pas dapat jumpe!) . dan masa di Kedah, dalam Masjid Alor Setar, Daus cakap kat ayah secara persendirian untuk memperisterikan Dell ! T__________________T

Sumpah, sayang giler kat MUHAMMAD FIRDAUS YAHAYA !

dan ayah setuju. bermula lah perhubungan kami terus diikat dengan ikatan pertunangan .

ape aku dah melalut ni. cerita pasal pengapit lak.

Nak dijadikan cerita, Daus ramai kawan baik, Antaranya :

*FIKRI*
*WAN*
*EMY*
*FARIS*
*SHAHUL*
*BUQ*

Mereka ni kawan baik Daus semasa kecil lagi, susah Daus, susah mereka gak .  Diaorang tak suke dengan EX-GF Daus ni sampai daus selalu pokai. emmmmm. benda "TAK SUKA" tu sampai ke Dell gak sampai Dell dapat msg kat FB yang FIKRI hantar kat Dell.

Isinya :

''Ape2 pon fik nk ucap mekasih la kerna sudi gak citer mende ni kat fik....
da lame tugu dell ckp.....
fik bkn nk dgr sebelah pihak je dan slah kn sebelah lg...
tp yg sebelah pihak nyer xnk bg tau crite so fik xtau ape2....
so del da citer semua ni kat fik mekasih la....
del tau kn fik kenal daus dr kecik lagi....
so kalau daus sakit fik pon sakit...
fik xde nk salah kn pihak mane2...
coz mende ni membabitkn sayang....
pasal sayang semua org leh jd bute leh jd pekak.....
so fik xnk tgk kwn2 fik susah....
mekasih la jujur ngan fik...
walaupon fik ni xde kene mengena ngan kisah cinta korang dan bukan gak nak nyibok celah kain harap del paham dgn ape yg fik rase....
pasal duit tu memang fik berang giler....
coz kadang2 kiteorg lepak tgk daus ni sengkek sgt...
nk minom pon sampai xde duit...
xde hal la stakat nak blanje memang xde bekire la....
dell kuar duit utk daus mane fik tau...
daus xpenah pon ckp...

kalo ade pe2 lg yg fik xtau baek dell bg tau la...
kalo btol dell jujur dan ikhlas nk kawan ngan daus go on...
xde halangan...
kami pon sape je utk korang.....
xde kene mengena pon dlm hidop korang nati.....
fik bahagia je tgk kawan2 bahagia....
xnk tgk ade masalah dlm pehubungan.....
daush tu dak baek....
beruntung dell kenal dia...
jage dia elok2....
dia luar kadang2 kasar tp yg pasti hati dia sangat2 lembut.....
dlm dunia ni kite jujur n iklhlas insya'allah akan aman...
semua tu dtg dlm diri sendiri...
sory la kalo fik byk hentam dell kat wall daus....
memang mara tp fik tugu je dell nk bg tau citer kat fik...."

Emmm. memang nampak sangat mereka tak suke Dell . tapi demi Cinta kami, Dell kuatkan je .
Dell ingat dah reda dah, tapi awal tahun haritu, Dell kena hentam lagi . ingat dah abes dah .

Sensitif ke aku ?

Walaupun mereka macam merli-merli, kenapa Dell mesti terasa?
Dell kena bahan, Touching wooo . T___________________T.
Masa ni rase cam diorang tak suke, so, sape kawan2 Daus yang nak datang uma Daus ?
Nak diaorang datang ! mesti datang . So,

DELL MINTA MAAF KALAU KORANG TERASA DENGAN DELL, TAPI PLEASE PLEASE< JIWA DELL MEMANG CEPAT TOUCHING WOO~ DELL SEDIH SANGAT2. Fik jangan blok FB Dell lagi ye . janji pasni tak terasa dah . :( Sian Daus, tersepit kat tengah2.


Still tak tahu sape pengapit Daus nie. bia dia pilih !

Okay !

*nanges jap ni*

*bai*

1 comment: