“Ya Allah ya Tuhanku, selamatkanlah perjalanan suamiku pergi dan pulangnya. Dekatkanlah rezeki yang suamiku cari. Kuatkanlah kasih sayang suamiku hanya padaku seorang. Bantulah suamiku ketika aku tidak mampu membantunya. Elakkanlah suamiku daripada teringin kepada apa yang Engkau tegah. Cenderungkanlah hatinya kepada apa yang Engkau perintahkan.”

07 July 2011

Tiada masa ! Katering semasa nikah !

T_________________________T

Salam kawan2.

Maaf !! Maaf !! tiada masa nak update blog dengan info2 yang sedia ada. Dell semakin busy dengan kerja dan weekend yang penuh sampai tiada mase langsung untuk diri sendiri .
*nanges*

Maklum la, kerja baru, memerlukan komitmen yang banyak selagi under probation. T______T
Malam pula terus balik, solat and tidur . terus sedar2 dah pagi . sob sob .
Tapi, Dell cube update lagi info untuk korang yeay !!

Alhamdulillah, banyak urusan dah selesai . :D

and now, Dell nak bercerita satu benda ni.
Disebabkan Nikah dan Majlis berlainan tempat, for sure la Dell kena ade 2 katering. Takkan nak bagi makan oksigen kot sebagai alas perut tetamu. Hihi. kan kan ? :D

Nak diringkaskan cerita, semasa hari terakhir Kursus Kahwin kat putrajaya tu, ade sorang mamat duk tepi tangga . Rupenye dia tengah edarkan satu risalah tentang satu web ni . Mule2 tak teruja sangat ! Tapi, dah pening giler mane nak cari katering dengan harga berpatutan di sekitar KL ni . Nak minta future mother in law masak, segan plak ! ye la, anak nikah hari tu, kali pertama lak tu, tibe2 dia masak . hihi . so, biarlah dia berehat semasa dapat menantu sulong . Mase tengah duduk2, tibe2 teringat risalah tu .

Esoknya, dengan perasaan berkobar2, semangat yang kental - chewwaaahhh ! mcm perang je . hihi . Y__Y

Dell curik mase sedikit bukak web ni . Huhu . berbaloi kot . nampak cam senang nak cari . Banyak GILA list katering kat Kuala Lumpur. Sekali, jumpa yang dekat dengan tempat tinggal Dell, bukak web dia, tapi dah email minta quotation, namun tiada balasan sampai sekarang .
(Hampa.. T____T).
Tapi tak apa ! cube find solution lain . kat situ ade suh click tanye quotation .



Okay lah. Tapi tertanye2 lak nak makan apa, so, diskusi same encik Tunang, dan berikut ialah list masakan semasa Pernikahan nanti.

Quotation untuk sajian:
Pax: 100 orang


Jamuan: Biasa
Tarikh: 25 Feb 2012 10:30 AM
Lokasi: Kuala Lumpur

Menu perlu ada:
Nasi Putih
Ayam Masak Kicap
Udang Lemak Masak Nenas
Sayur-sayuran
Ulam
Sambal Belacan
Air Bandung Bercabonat

Penghantaran diperlukan
Pelayan biasa diperlukan
Perkakasan diperlukan

Lupe nak tambah masa tu Buah Oren dengan Ikan masin . T___T . tapi ta pe lah . nanti discuss balik .
Lepas dari seminggu tu, dell dapat email dari : yzermin97@gmail.com *wink wink* tentang catering yang ade tu. Dell tak letak harga sebab nak banding-bandingkan nanti . Dan dalam email tu, dia suh login dengan masuk email dalam tu . wah, banyak gile list dia nieh . okay,

Ni pakej pertama Dell dapat :

Dan pakej kedua :

Pakej ketiga :

Pakej keempat :

Pakej kelima :

Pakej keenam :

Pakej ketujuh:

Banyak kan balasannye ? Hihi . Dell bace dengan hati2 ooh . Korang mesti dah dapat agak mane Dell pilih kan ? hahaha . Kalau tak dapat agak, tengok betol2 lagi !
Dan Dell mula rase yang Ikan masin dengan buah oren patut ada ! wajib ! So, Dell pun tanye lagi termasuk dengan harga diminta :


Tapi kan, cam tak puas hati sebab ade charge untuk penghantaran dan pelayan beruniform. T___T
dapat satu je la balasan . sob sob . T___T

Pakej kelapan:

dan lepas bincang dengan ayah, kanopi boleh didapati di Masjid tu sahaja. jadi dah jimat dah . :D

Dan sekarang, Dell dah ada katering untuk NIKAH !! hihi .

Nak tau ape web tu ?? :

CATERINGKENDURI.COM

Jangan malu2 . Dan sesiapa yang wat katering tu, boleh daftar kat sini gak . tapi dia akan cas perpax/RM0.50. :D boleh nampak untung gak la .

Selamat mencuba ya kawan-kawan ^___^ !!

P/S: u'olls, click pada picture if nak X-large bcoz tulisan kecik2 . :D

No comments:

Post a Comment