“Ya Allah ya Tuhanku, selamatkanlah perjalanan suamiku pergi dan pulangnya. Dekatkanlah rezeki yang suamiku cari. Kuatkanlah kasih sayang suamiku hanya padaku seorang. Bantulah suamiku ketika aku tidak mampu membantunya. Elakkanlah suamiku daripada teringin kepada apa yang Engkau tegah. Cenderungkanlah hatinya kepada apa yang Engkau perintahkan.”

07 September 2011

Candy Buffet ~♥

Apa khabar semua ? Hendaknya sihat la belaka ye . Minta maaf sesangat ye. Lame bebenor Dell tak update blog . korang mesti tengah kekeringan idea kan ? (ceh, berlagak pula aku ni, cam la ade idea sangat kan kan) ;p okay, Sebelum memulakan entry ni, Dell ade benda nak cakap .
**Dam Dam Dum **

Selamat Hari Raya Maaf Zahir je, .. hihi .. Minta maaf la kepada semua readers and follower dari hujung rambut sampai ke hujung jari kaki jika Dell ada terkasar taip di dalam permulaan penulisan blog ni . Tengok, ucap raya pun lepas dah hampir 2 minggu kita beraya . Mesti sakan kan korang beraya ?? haha . Dell tak dapat banyak pun duit raya, cume RM20 je . ^__^ Nak bagi duit raya ? Bole, nnt email Dell supaya Dell dapat bagi no akaun . (puuiiii, jangan dilayan okay). *__*

Baiklah.

Kita teruskan dengan tajuk entri kali ni . Iaitu Candy Buffet. Kebiasaannya, Candy buffet ni dibuat oleh omputih je . Jarang jumpe orang melayu buat. So, Dell teruja nak buat sebab mesti ramai gile anak2 tetamu yang datang semasa majlis pernikahan . Dell banyak cari info kesemua candy buffet yang dibuat orang di sekitar Kuala Lumpur dan Selangor . Antara yang ada dalam Candy Buffet ialah :

Colorful Macarons @___@ cantek kan !
Kredit to : angelcupidkitchen

Tak boleh tahan tgk kaler dia, syg nak makan . ;p


Credit to : Google Images

Kredit to : e-likko.com

Credit to : e-likko.com

Credit to : yinlixx

Cake *___*

Credit to : favim.com

Credit : Google images

Credit : Favim.com

Hoho. banyak lagi nak letak . Cookies, Coklat .
Then sebagai contoh, berikut ialah picture bagi candy buffet yang Dell jumpe dalam google images.





cmane ? comel kan ? hihi . bukan suke makanan pun act. tapi warna dia wat Dell tergoda . hahaha . ^__^
Kat situ ada link lagi, klik la kalo korang nak eh . Dell tak dapat nak celoteh banyak2 . nak masuk kerja ni .
Bye u'olls . Sayang korang . ^________^

Mood : Diet . Dah bawah 200 hari dah . :) tak sabar .

No comments:

Post a Comment