“Ya Allah ya Tuhanku, selamatkanlah perjalanan suamiku pergi dan pulangnya. Dekatkanlah rezeki yang suamiku cari. Kuatkanlah kasih sayang suamiku hanya padaku seorang. Bantulah suamiku ketika aku tidak mampu membantunya. Elakkanlah suamiku daripada teringin kepada apa yang Engkau tegah. Cenderungkanlah hatinya kepada apa yang Engkau perintahkan.”

17 October 2011

DOUBLE BUBBLE BRIDE TO BE !!

Salam . hah ! kabarin kamu semua sih ? 

sorrrrryyyy sangat2 lame Dell tak update . tetibe je boss pemurah hati dank bagi Dell satu task baru yang kena disiapkan dalam masa 1 bulan ! entah dapat siapkan ke tak , tapi ape pun kena cube juge . nak dapat gaji halal kena la wat keje kan kan ? B2B and readers sihat ? 

Baik lah .
mule2 kite cite title entry atas ni .

DOUBLE ?? 

ape tu double ? Maksudnya dua benda yang sama tapi ada dua ? argggghhhh . kenapa Dell yang konfius nieh ? ;p 
ok ok !!
cerita dia macam ni tau . berikut adalah perbualan Akak dengan Dell .

Kringggg~~!! Kringgggg~~!!
Kak long : Ngah, boleh ke aku kawen skali dengan ko ?
Dell : nikah je ke ?
Kak long : Aah . nikah le . ;p
Dell : okay jeeee . tapi dah tanye ayah ke belum ?
Kak long : kau rasa ayah bagi tak ?
Dell : alaaah. ayah mesti la bagi !

haha . itu je la dell dapat ringkaskan sebab kalau nak campur semua mesti u'olls penat nak bace . ;p

Kakak Long la . nak tumpang majlis nikah je . katanya reception tak buat sekali . dan dia dengan bf dia dah bincang dengan ayah . dan parents kami pun setuju nak nikahkan kami bersama . 

Tapi yang wat Dell gembira sangat nak tau tak  apa ?

oh jimat jimat jimat . sebab sume sharing . ;p 

haha . sayang kak long . terima kasih laaaa . 

jadi kat bawah ni checklist and info untuk kak long Dell tu . senang dia nak share la mane yang patut . U'olls yang akan ade 2 brides mase nikah tu pun kena amik tau tau . sebab kadang2 kite pun tak tahu mane kena tambah and mane yang tak . 

1. Borang2 berkaitan . 
** Kak Long kena ambil borang maustatin sebab I/C dia I/C johor . Dell dah alamat kat sini . 

2. Katering : RM9.50 / pax.
Dell ambil 120 orang je makan . jadi RM9.50 x dengan 100pax = RM1140
RM1140 bahagi pula dengan dua . jadi RM570 . Kak long bagi RM600 for backup le . Menu : klik sini

3. Make Up : RM150/pax . Toatal 2 orang jadi RM300.00

4. Baju nikah : Tempah sendiri . btw , kak long tema cream, dell bronze . ;) Agak2 price dalam RM300 pair.

5. Hand bouquet : dell amik tema merah . Kak long nak pakai ke tak, tak tahu lah . ;p

6. Kanopi : kat masjid dah ada . ayah uruskan .

7. DoorGift : RM3.00/pax. Total : RM360 bahagi dua = RM 180 je .

8. Kasut + veil + tudung. = Sendiri.

9. Wedding card = 60 pcs = RM48 / 2 = RM24

10. Inai : RM120/pax.

11.Photographer = kazen ambil . bayar RM200 . tapi outdoor Dell dah ambil sendiri punya . Nanti discuss balik dengan akak lol . ;)

Itu je lah wat masa ni . entah kak long bace ke tidak . ^__^ maklum lah . kena total semua sebab dell banyak ambil pakej dengan reception punya . 

Okay lah . nak masuk keje dah . ape pun, dell cube ye update secepat mungkin sebab sekarang ni pun jarang sangat online dah .

Ape2 pun jaga diri elok2 ye kawan !! 

love y'olls ~

P/S : Bertekak dengan En Tunang lagi . Tengah merajuk . ;(



5 comments:

  1. dell...sape mmber u make up murah...bg link kt i...post kn blog i k? chatbox pun bole. or email me ainisz_98@yahoo.com

    ssh2 add ain kt fb: cik nurulain

    ReplyDelete
  2. Babe . i tak dapat bg link sebab tak dapat buka facebook kat office ni. tak dapat online kat uma plak . dia ta de blog. tapi i ade satu blog ni kat masai. cube try tanye dia. ;) http://andamanmutiara.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. hah . ni link mber i tu . member satu skola . dia cakap hari tu dia ikut bajet pengantin . makup memang superb ! https://www.facebook.com/miemutiara.andaman

    ReplyDelete
  4. wah...sangat jimat kan. share share majlis~

    ReplyDelete
  5. Dear Dhira : Jimat la sangat2 . dia nak tumpang . tapi bagi dia lepas dulu . suam2 takot.

    ReplyDelete