“Ya Allah ya Tuhanku, selamatkanlah perjalanan suamiku pergi dan pulangnya. Dekatkanlah rezeki yang suamiku cari. Kuatkanlah kasih sayang suamiku hanya padaku seorang. Bantulah suamiku ketika aku tidak mampu membantunya. Elakkanlah suamiku daripada teringin kepada apa yang Engkau tegah. Cenderungkanlah hatinya kepada apa yang Engkau perintahkan.”

08 December 2011

Bunga Tangan / Hand Bouquet

Assalamualaikum . .
Apa khabar kawan2 ! sihat tak ?
Sorry . Dell macam biase la kan nak cakap . BUSY !
heeee . ^____^ harap u'olls paham la tau . ;)
Dell pun dah kelam kabut sket . dekat2 dah ni, mcam2 dugaan dtg . T____T 
meracau tak tentu pasal ! hishhh . 
En Tunang plak, tak tahu la nak cakap ape . 
dah la . malas nak cakap sal dia, nanti kite buat dosa kering je kan kawan2 !! hehehe .
(ape la, nak kutuk tunang sendiri.. T___T)
Baiklah. 
Macam entry before ni, Dell nak ambil Syiraz Lil Cottage buat hang bouquet Dell.
Tapi, atas sebab musabab lain, Dell nak amik seorang akak ni . Diyana Shukor . konon2 nak buat hand bouquet button la kan . sebab nampak cam cute jeee . pun tak jadi gak sebab En Tunang time tu nak pakai duit . Kakak tu tengah sarat.. jadi kesian nak suh dia berjalan2 . heeee ~
TAPI...
Entah kenapa, artificial flower kaler merah teramat lah menarik perhatian Dell . 
Dell memang suke merah pun. Nak buat wedding merah, macam Dell mention before, Dell tak buat sebab ade masalah sedikit dengan ex en tunang . heeee !
Dan terpk, nape tak buat sendiri je ??
Jadi,  Dell pun memulakan perjalanan bersama en tunang pada Sabtu lepas yakni 3 Dec yang baru berlalu ni ..
Pergi Rawang sebab nak pergi makan kat Jam's Kitchen .. gara2 tengok TV3, jalan2 cari makan . Geram dengan sup tulang merah dia and sago gule merah !! dan hasilnya : TERBAIK sekali makanan tu...
dah dah .. melalot dah aku ni . siap promote ag ni ..T____T
Tengah jalan2, tibe2 ternampak sebuah kedai bunga.. Paksa Daus berenti kejap (dia marah masa tu, maklum ler.. lepas makan, ngantok leerrr)
Then, timbol idea entah ape2 .. dan berikut barang yang Dell beli :


Mesti tengok je dah tau kan ? ^___^
yeah ! main beli je.. kemahiran tak de pon . tap for your info, Dell beli bunga kembang and bunga kuncup .
senang nak tibai je . huahaha .
Hari bertambah hari.. malas nak buat, sampai la malam semalam rase nak buat .
tengah rajin kan . T____T
dan tengok hasilnya . 


dan dapat extra pulak tu .. ^___^


For flower girls mase nikah .. baru buat satu je .. 6___6


Alhamdulillah.. hand bouquet mase nikah dah selesai .. kawan2 camane plak ?
^___^ Jumpe lagi kawan2 !


8 comments:

  1. tema kita same la...=) tp ummi buat merah hitam...pon mmg teringin nak DIY je hand bouquet tu nnt..tapi cam besela kan tengoklah kalo ade mase...hihi...tp pakej pelamin yang ummi amik tu mmg dah provide skali hand bouquet...cuma tgklah kalo nak kelainan sikit, mungkin buat sendiri...=)
    anyway, your touch pon not bad gak...

    ReplyDelete
  2. huyoo..
    cantiklaa tibai2 pun..:D
    buat tutorial la..hehehe..

    ReplyDelete
  3. dell..fasya pn ade DIY jgk HB ni.tp ya ampun..nape pelik nau jadiknye ek..xcantik langsung.terus mcm xde mood nk gn HB tu..

    hee..btw..salam kenalan..fasya follow dell juge..;)

    ReplyDelete
  4. wahhh sweeet la bunga tuhhh..pndainye buat! =))

    ReplyDelete
  5. nice one... I like RED... thanks coz berkongsi pengalaman bride to be, and feel free to follow my blog k.. bojailuvicka.blogspot.com ... jengukkan anda di belog saya amaylah dinantikan (skemanya ayat) hahahaha

    ReplyDelete