“Ya Allah ya Tuhanku, selamatkanlah perjalanan suamiku pergi dan pulangnya. Dekatkanlah rezeki yang suamiku cari. Kuatkanlah kasih sayang suamiku hanya padaku seorang. Bantulah suamiku ketika aku tidak mampu membantunya. Elakkanlah suamiku daripada teringin kepada apa yang Engkau tegah. Cenderungkanlah hatinya kepada apa yang Engkau perintahkan.”

17 January 2012

Midnight Blue - Nikah

Salam, 

T___T
mood : sadis gile !! kenapa ? .......
Tak pelah, dugaan nak berkahwin, macam tu la kot (monolog sendiri)
Oh. Baiklah . Tak mahu entri panjang2 kali ni . Pendek2 je macam hati tgk dipendek2kan !
Macam entri sebelum ni, Dell pakai kaler EMAS + BRONZE kan ?
Pergi la ukur badan dgn tailor sabtu lepas, yang tak bestnya, baju tak cukup nak buat labuh2 . 
Mak tunang yang bagi mase tunang tu . 2m kain lace, 2m untuk kain ! cukup memang cukup, tapi tailor tu cakap : tak boleh buat laboh-laboh .. dengan ketinggian 173cm, terpaksalah menolak ke tepi warna
gangsa + emas tersebut. T___T maaf mak . ceehhhh. belum jadi mother in law, aku dah panggil mak . so, practice make perfect kan kan ? ^___^
Then, kena la cari kain baru + duit lagi . dan lepas punye lepas, kami decide tukar:
MIDNIGHT BLUE 
atau dalam bahasa melayunya : 

BIRU DONGKER





Sumber : Google Images

Tak de plak baju nikah kaler ni bile google2 . adeh !

baju nikah belum siap, tinggal lagi 46 hari nak nikah . bestkan saya ??

Kesimpulan : Jangan buat last minute and pergi ukur 2 bulan lebih sebelum . Tailor amek mase 3 minggu nak siap and nanti jika badan terkecik ke, terbesar ke, senang dia nak tukar2 . T___T 

13 comments:

  1. o..yeke..??
    jd kain yg dlu dell bt ape..??
    bt baju kurung biase ke..??

    ReplyDelete
  2. Angah : macam tu la gamaknya . jadi baju kurung je laaa . ;(

    ReplyDelete
  3. Nama dia klasik btul..hehehecantik juga color ni.super like!!Lagi 46 hari?Tak pe..lebih sebulan kan? =P

    ReplyDelete
  4. ala xpe...
    ape kate dell bt baju kurung moden pas 2 pakai tok khatam Al-Quran... :)
    ade jgk kenangn baju 2 time kawen kn..??:)

    ReplyDelete
  5. dell,
    sama la tema kita..
    tapi saya buat kaler ni untuk malam berinai..
    jangan sedih2.. kaler ni pn cantik gak.. :)

    ReplyDelete
  6. wow kaler yg sgt berani..btw u tinggi giler dear..dh tahap model dh pun..tp betul kain 2m 2m tu enggak cukup dong..patut 4 m :)...sabar k :)

    ReplyDelete
  7. kesian ye dell. xpe la. boleh buat baju lain kan?
    eh, warna ni bukan aka dark blue?

    ReplyDelete
  8. wawawa..kewl nye..so far blm pernah lg tgk org nikah buat color ni..all d best in ur preps!

    ReplyDelete
  9. 173cm!!!! kamu sgt tinggi..hihihi. takpelah dell takde rezeki but never mind ur new colour : midnite blue sgt cantik n i think tak ramai lg b2b pilih dis colour...

    ReplyDelete
  10. hi, ida follow and link ya...

    mine : http://iedaurora.blogspot.com/

    ade baju nikah my fren color nie, chek her blog

    http://www.yunayakuza.blogspot.com/

    ReplyDelete
  11. memang tak cukup la kalau 173cm..
    midnite blue jarang orang pilih utk nikah. Buat kelainan, mesti unik!!

    ReplyDelete
  12. memang susah kan cari kaler ni?
    ini kaler tema wedding cik rai hihihi

    ReplyDelete