“Ya Allah ya Tuhanku, selamatkanlah perjalanan suamiku pergi dan pulangnya. Dekatkanlah rezeki yang suamiku cari. Kuatkanlah kasih sayang suamiku hanya padaku seorang. Bantulah suamiku ketika aku tidak mampu membantunya. Elakkanlah suamiku daripada teringin kepada apa yang Engkau tegah. Cenderungkanlah hatinya kepada apa yang Engkau perintahkan.”

03 February 2012

Baju Nikah

[ Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang ]
Assalamualaikum  
kepada B2B, Followers, Silent readers, Stalkers, & FIRDAUS.
^___^ 
Mood : Jumaat yang BUSY!
mengeliat dan menguap je hadap komputer burok nieh. 
STOP ! tak mahu pikir dah .
btw, ingat tak entri Dell pasal kaler midnight blue tue ?
Well, Dell dah pun berinteraksi dengan ELYN pasal nak letak manik+bagai kat baju tu.dia okay je. cube buat untuk Dell.
THANK YOU SO MUCH ELYN.
Tapi mase tu kain tak beli tibe2 ada baju ? -__-
(Entah apa-apa aku ni..bla..bla)
Dell dah pun beli kain pada malam masa buat entry List of vendors.
kat Jakel Shah Alam. ade diskaun lagi sempena CNY. 
Beli sekali kain untuk En Tunang. Harga OK! ^__^
Japanese Satin - 6.5M
Aritachi Lining - 3M
Chiffon Lining - 3M
TOTAL ;-
Oh ye, kaler masih sama. MIDNIGHT BLUE. ^__^
Esoknya pada waktu tengahari, lari kejap hantar baju kat Tailor. 
Info ringkas : Tailor ni Dell kenal dari Kakak Qaseh Aziz Bridal. kakak ni cakap Dell boleh direct deal dengan dia pasal price/design atau ape pun. Jumpa semasa ada event kat kedai kakak ni. 
Orangnya ramah jugak.
Baiklah.
Lari punye lari, dekat 1 jam lebih jugak la duk melepek kat kedai tailor ni. sempat sedia air sarsi lagi untuk Dell . 
Malu2 je minum . (Menyampah okay..T__T)
Tailor cakap, buat baju kurung moden lawa, boleh pakai lama sikit nanti. 
Dell jenis tak kisah, ikut je la. 
lepas tu, plus buat baju yang mak tunang belikan. 
Baju kurung moden macam ni. Minta buat cekak musang kat leher dan tangan. Kain kembang2 sikit. macam bawah ni.
sumber : Abang Google
Harga pun ok la sebab dia dah bagi diskaun agak banyak.
Dell nak pada hari Selasa minggu depan sebab Elyn nak amek letak manik bagi warna serasi dengan veil + tudung. 
T___T terasa dah kepayahan gune kaler ni . naseb sekali seumur hidup. 
Kawan, nak gune khidmat Tailor ni, sila lah ke blog beliau. 
Bawah ni name card dia.
dan blog beliau
Haa. harap2 membantu kawan2 la nak cari Tailor cmane.
Jumpe lagi nanti. ^__^

Yang Tulus Mulus,
Dell

13 comments:

  1. sweet n simple je baju nikah kamuu dell..nice!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe . mmg buat simple2 je . boleh pakai lagi kecuali bile dah gemuk ! ;p

      Delete
  2. Replies
    1. beli lor ira . buat baju kurung moden je . ^__^

      Delete
    2. ira xbli2 lg nie coz xth nk pilih camne..yg dell beli tu pilih camne,serius xreti la..huhu..ape yg japanese Satin & aritachi Lining??

      Delete
    3. Ira, yang Japanese satin tu macam kain buat baju melayu lelaki tu . yang kilat2. tapi tak jarang. biase je. Yang tu mahal sikit. yang aritachi lining plak, lebih lembut dari chiffon. tapi tak jarang sangat cam chiffon. ;) Dell pun tak tahu gak . pas beli baru tahu. ;p

      Delete
  3. baju kurung moden sweet je kan wat baju nikah..=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tahu tak pe . ehe. mmg dell wat simple jee. ;)

      Delete
    2. yeay ada gang buat baju nikah selain putih+ cream dan seangkatan! hihihi.. ingatkan Sue sorg je , yay!
      xsabar nak tgok baju nikah dell ;)

      Delete
  4. hi cik dell, saya 1st time baca blog awak. sgt membantu.. saya wanie, b2b from shah alam..interestingly, tarikh nikah kita nak dekat2 lah.. all the best for u k :D

    ReplyDelete
  5. bagus untuk orang yg tak tahu nak hantar kat mane lg ni~

    ReplyDelete
  6. tak lama dah dear, tak sabar nak tgk baju nikah !!

    ReplyDelete