“Ya Allah ya Tuhanku, selamatkanlah perjalanan suamiku pergi dan pulangnya. Dekatkanlah rezeki yang suamiku cari. Kuatkanlah kasih sayang suamiku hanya padaku seorang. Bantulah suamiku ketika aku tidak mampu membantunya. Elakkanlah suamiku daripada teringin kepada apa yang Engkau tegah. Cenderungkanlah hatinya kepada apa yang Engkau perintahkan.”

03 August 2012

Review Wedding : Make-Up 04.03.2012

Assalamualaikum readers and followers ! ^___^
Again, we meet on Friday. di waktu Malaysia tengahari. 
sebab sama juga.. lalalala.
Baiklah,
seperti u'olls sume sedia maklum, dell amek pakej sekali makup dengan MIE MUTIARA ANDAMAN. Amik pakej ni biasanya murah. 
Cuma ada kekesalan pada satu benda je . Maaf ye mie.
Dell tak mahu CUKUR KENING
Secara jujurnya, memang dell tak pernah cabut atau cukur kening.
Sebelum makup tu, memang ada cakap kat dia tak mahu cukur kening, tapi mek ni duk pujuk2. hampir tewas jugak. Last2, dell suh cakap, minta izin kat suami. Sebelum tu, ada pesan kat Daus, cakap jangan izinkan.
Kebetulan sebelum decide, Daus tiba2 masuk bilik. Ditanya, dipujuk. Mula2 daus tak izinkan. (Nampak kekerasan hati dia nieh . ^___^) dan dipujuk, dipujuk, pujuk... rupa2nya hati dia macam kerak nasi jugak . Dia tewas dengan pujukan mie yang cantik ni. Dia izinkan kening dell dicukur. Oh, memang air mata dah berkumpul kat mata dah. Ya Allah, ampunkan dosa hamba-Mu ini.... T___T
wuuuuuuuuuu. Y____Y (Benda dah berlaku dah..nak repeat pun tak boleh dah)
Jom review je lah. 






Bersama Mimie. Cantik kan dia.
Agak puas hati juga laa. nampak kulit macam licin betul dah . ^___^

Regards,
Dell



P/S : Hati kena tegas okeh ! Tak mau cukur kening dah lagi. Tobat den.

8 comments:

  1. boleh plak cmtu eh.. tqah pon xnak cukur gk nnt..jgn la pak andam tu pujuk

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. tak boleh bad mood ciksusu ! husband dok pujuk. cair la dell . hehe.

      Delete
  3. huhu i pn xpnh cukur kening tp masa kawen tu i mcm pasrah je sbb i taknak ganggu pakandam i buat keje huhu T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la . kite mampu pasrah dan berserah jee . T__T

      Delete
  4. Replies
    1. hehe . malunya rasa ! untung nora tak cukur.. T__T kalo la hati sekuat nora!

      Delete