“Ya Allah ya Tuhanku, selamatkanlah perjalanan suamiku pergi dan pulangnya. Dekatkanlah rezeki yang suamiku cari. Kuatkanlah kasih sayang suamiku hanya padaku seorang. Bantulah suamiku ketika aku tidak mampu membantunya. Elakkanlah suamiku daripada teringin kepada apa yang Engkau tegah. Cenderungkanlah hatinya kepada apa yang Engkau perintahkan.”

02 December 2013

Mana nak cari PLUS SIZE COLLECTIONS

Apa khabar semua ? Harap sihat hendaknya.
Maaf  ya, Dell memang banyak draf untuk blog ni, tp entah kenapa, sama ada PC  problem, atau pun memang blogspot ada masalah.
Ok lah, biar Dell draft banyak-banyak okeh.
By the way, entri kali ni dell nak tolong ladies yang berbadan plus size ni. Sebelum nak bagitahu apadia, Dell nak u’olls yang bersize plus size ni rasa confident okeh, walaupun kita agak chubby, kita tetap makhluk Allah. Sapa yang kutuk kita gemuk ke, badan besar ke, apa ke, maknanya dia kutuk ciptaan Allah. ;) Kan setiap ciptaan Allah tu cantik kan kan ? (hehe, motivatekan diri).
Oh ya, berbalik pada tajuk utama, Dell selalu gak survey baju2 pasal plus size ni. Al-maklum lah, sedar diri makin membengkak. Duduk dengan mak mentua cam ni la, makan je keje dia.
Survey punya survey, ni je lah yang dell dapat tolong u’olls cari baju.

Ni kedai baju terpakai plus size :
1)    http://www.kedaidell.blogspot.com/ (kedai ni tak upgrade lagi, hehe.. banyak dah amik gambar, nak masukkan ntah bila la.. Y__Y)

Ni yang online punya okeh :
1)    http://jessabellapluzsizestealz.blogspot.com/ (recommended, price sangat la berbaloi2)
9)    http://www.misclaire.com/ (recommended)
15) http://www.drjays.com/ (ni luar negara punya, sapa yang ada paypal tuh, meh mai beli sini)
17) http://www.kayleneonline.com/ (ni online shop dari Singapore)
22) http://www.surisara.com/ (recommended)
26) http://www.wholesaleitonline.com/ (under plus size tab)
27) http://www.plus-sizewonderlandz.blogspot.com/ (ada jual baju lelaki okeh)
33) http://effiesabrina.blogspot.com/ (recommended, for bridal pun dia ada tau..napa la tak jumpe website dia sebelum ni.. Y__Y)
        
Ni yang kalo u’olls nak pegi ke kedai dia. Online pun ado. Nak tau location kat mana, sila buka website dia. ;)

2)    http://www.hm.com/my/ (cari under plus size okeh ?)
3)    http://www.saksfifthavenue.com/ (Cari under Salon A-Z (Size 14- 20))
4)    http://www.msreadshop.com/shopping/ (Harga agak mencekik darah sikit, tp kualiti tip top)
5)    http://xlclothings.com/ - ni ada kat Sogo
6)    http://www.butikbos.com.my/ - recommended sebab ada banyak baju lelaki plus size kat sini. ;)
7)    http://www.kznabihah.com/ - ada kedai kat bangi, boleh pegi sana. (recommended) baju sangat selesa. Tak panas.


Ni kedai sahaja, online tak pasti ada ke tak ..

1)    Scarlet plus by Aeon Jusco (recommended) – Baju pun banyak pilihan, harga pun ok.. kena pandai pilih sebab baju banyak yang cepat renyuk.       
2)    Erica – Baju dia cantik gak, tp penah nampak baju2 ni kat Sogo je. Kalau ada tempat lain, bagi tahu yer.

Ok dah. Lama gak draft ni kan. Hehe. Ini je la Dell dapat cari for u’olls yang plus size ni. Kalau ada lagi, Dell update sini taw. :)

Nak info lagi, meh ym dell kat misz_nurdelina@yahoo.com

Bye korang.

Regards,
Dell

No comments:

Post a Comment